Diari Més

Europa supera els 2 milions de morts per coronavirus, segons l'OMS

Un informe determina que el nombre de víctimes mortals el total al món s'eleva a 14,9 milions, enfront dels 6,2 milions notificats oficialment

Cadàvers a punt de ser incinerats a l'índia, un dels païssos més afectats per la pandèmia.

El món supera els quatre milions de morts per covid-19Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Europa ha sobrepassat els dos milions de morts per la pandèmia de coronavirus, ha informat aquest dijous l'oficina regional de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

«S'ha aconseguit una fita macabre en confirmar-se que les morts per Covid-19 als països de la regió europea han sobrepassat els dos milions», consta en un comunicat de l'oficina, amb seu a Copenhaguen.

La regió europea de l'OMS consta de 53 països, inclosos Rússia i diverses exrepúbliques soviètiques.

OMS-Europa recorda que encara que el nombre és «devastador», representa només una «fracció» de totes les morts associades directament i indirectament amb la covid-19.

Un informe difós recentment per l'OMS va determinar que el nombre de víctimes mortals per la pandèmia ha estat subestimat i que el total al món s'eleva a 14,9 milions, enfront dels 6,2 milions notificats oficialment.

Els casos de coronavirus segueixen baixant a la regió, però continuen sent «massa alts» i el virus continua sent «mortal», sobretot per als no vacunats i els vulnerables.

Segons l'informe epidemiològic setmanal publicat per l'OMS, la pandèmia manté des de finals de març la seva tendència a la baixa amb 3,5 milions de nous casos reportats a l'última setmana al món, així com 12.000 morts.

tracking