Diari Més

Esports

El genuí encant del Red Star, el club de tercera que volia comprar Piqué

Malgrat estar en tercera, el Red Star de Saint-Ouen és un imant per als patrocinis i els inversors

Imatge del camp de futbol de l'estadi del Red Star a Saint-Ouen, França.

El genuí encant del Red Star, el club de tercera que volia comprar PiquéEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No juga a Primera des de fa gairebé 50 anys però té un ganxo comercial envejable. Malgrat estar a tercera, el RedStardeSaint-Ouenés un imant per als patrocinis i els inversors. La prova: el fons estatunidenc 777 l'acaba de comprar avançant-se alKosmosde Gerard Piqué.

Vist com l'antítesi del multimilionari ParísSaint-Germain(PSG), el popular club de la perifèria parisenca presumeix d'un genuí 'charme'(encant) per les seves arrels proletàries i d'esquerres, a l'estil Rayo Vallecano de Madrid oSt.Paulid'Hamburg. Les marques han vist un segell d'autenticitat -entre alguns dels seus patrocinadors figuren la multinacionalRandstadi el grup de mitjans Vice-, i els inversors també.

El fons 777Partners, el mateix que controla el 10% del Sevilla o que va comprar el Gènova italià i el Basc de Gamma del Brasil, acaba d'adquirir l'entitat amb seu enSaint-Ouen, fundada en 1897 per JulesRimet-el pare dels mundials de futbol-, en un procés esquitxat per les tensions amb els seguidors, que s'han oposat a la venda.

El president i propietari del club des de fa 14 anys,PatriceHaddad, va anunciar aquest dimecres l'operació. El seu muntant no ha estat oficialment divulgat, però fonts del mercat estimen entre 15 i 20 milions, un valor envejable per a un equip que actualment juga a tercera i el pressupost anual del qual ronda els 4,5 milions d'euros.

«Aquest muntant no correspon al seu valor real, però sí al seu potencial», ha assenyalat l'especialista en màrqueting esportiu, VincentChaudel, qui ha citat altres dos factors de potencial comercial: el fet que a París només hi hagi un club en l'elit (PSG)i la mística i història del RedStar, un dels equips més antics de França i associat a valors com la integració i la diversitat.

El fons inversor estatunidenc es va avançar alKosmosde Piqué. «Vam estar a dos dits d'adquirir-ho», va reconèixer en una entrevista a L'Équipeel propi jugador. Fonts pròximes a l'operació han confirmat que el central campió del món es va desplaçar a París per a negociar la compra.

Els nous amos del 777, que mantindran aHaddadi al seu equip de treball, hauran de bregar amb el profund descontentament d'una part de la seva bulliciosa inflada, indignada per veure desembarcar a un fons d'inversió que veuen com a símbol del capitalisme.

Res més fer-se oficial la venda, el Col·lectiuRSBauer, que es declara anti-feixista, va dir que era «un dia ombrívol a la història del RedStar». «Ara més que mai el combat no fa més que començar», van agregar els ultres en un missatge a les xarxes socials.

Objectiu: Un derbiligueronamb elPSG

Malgrat les reticències, el RedStarconsidera necessària aquesta operació. «Estic completament convençut que 777Partnersha estat la millor elecció per a garantir iperennizarels valors del nostre club, donant-li els mitjans per a obrir-li unes perspectives inèdites», ha declaratHaddad, el president del club.

L'objectiu és pujar a segona en el curt termini i després preparar-se per a una pujada a primera, on podria rivalitzar amb elPSGi tal vegada amb el París FC, un altre club de la capital francesa que juga a Segona. Al contrari de Londres, Madrid o Roma, París només té un equip a Primera.

Un ascens de categoria a Segona permetria a més al RedStarrealitzar contractes professionals als majors de 15 anys. L'entitat podria així formar a jugadors de la regió parisenca, un dels principals vivers de futbolistes a Europa -KylianMbappéés exemple d'això-. El vencedor de la Copa de França en cinc ocasions (1921, 1922, 1923, 1928 i 1942) ha començat a posar els fonaments per al seu retorn a l'elit, que se li resisteix des de la temporada 1974-1975.

A finals de l'any passat es va estrenar el nou centre d'entrenament i de formació a Marville, a Saint-Denis, cedit pel departament deSeine-Saint-Denisi en el qual el RedStarha invertit, fins al moment, 2,5 milions d'euros.

La segona pota del desenvolupament de l'entitat és la reforma delStadeBauer, per on van passar figures comHelenioHerrera, qui va popularitzar el «catenaccio». Les seves obsoletes i desgastades instal·lacions, que daten de 1909, tindran una agosarada rentada de cara, preservant el seu actual romanticisme.

Gràcies a un acord amb un grup immobiliari francès, el RedStarha aconseguit els mitjans per a triplicar l'actual capacitat d'aforament, dels actuals 3.000 als gairebé 10.000. La botiga física del club, oberta al febrer al costat delBauer, és una altra pedra per al desenvolupament comercial. Amb ella, espera millorar la xifra de les 3.500 samarretes venudes a 2021, la majoria en línia i a mercats com al del Regne Unit o al Brasil.

tracking