Diari Més

Rússia ha llançat contra Ucraïna gairebé 800 míssils des que va començar la guerra

Els principals objectius de les tropes russes han estat infraestructures de transport al sud i l'est ucranià

Foto de la finestra d'una casa afectada per projectils a Cherniguiv.

Rússia ha llançat contra Ucraïna gairebé 800 míssils des que va començar la guerraEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 788 míssils balístics de creuer han estat llançats des de territori rus o bielorús des que Moscou va començar la invasió d'Ucraïna el 24 de febrer, ha informat el cap adjunt de la Direcció Principal d'Operacions de l'Estat Major de les Forces Armades (AFU) ucraïneses, Oleksiy Hromov.

Des del començament de les hostilitats a gran escala, les forces armades russes han portat a terme 487 atacs amb míssils contra Ucraïna, ha assenyalat el responsable militar, segons ha informat l'agència Interfax-Ukraine.

En aquests atacs s'han disparat 788 míssils balístics i de creuer des del territori de Rússia i Bielorússia, segons el recompte de les autoritats ucraïneses efectuat fins dimecres a les 17.00 GMT.

Hromov va explicar que els llançaments inclouen 213 míssils tàctics operatius Iskander, uns 61 míssils tàctics operatius Tochka-U, altres 235 míssils de creuer amb base al mar i l'aire i s'han produït 4.917 sortides aèries per part de les tropes russes.

Només durant aquest mes de maig, les forces armades russes van dur a terme 49 atacs amb míssils des del territori de Rússia.

També van ser disparats 74 míssils de creuer i balístics, Iskanders i es van dur a terme 459 atacs aeris, va precisar Hromov.

El responsable militar va afegir que els principals objectius de Rússia amb aquests atacs han estat instal·lacions d'infraestructura de transport al sud i l'est d'Ucraïna.

Les tropes russes també van disparar repetidament contra altres instal·lacions d'infraestructura crítica, va manifestar.

tracking