Diari Més

Laboral

Camions sense dones al volant

Només un 2% dels conductors de camions a Espanya són dones

Elpercentat de dones conductores de camjons és molt baix a Espanya i al conjunt d'Europa.

Camions sense dones al volantFreepik

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

De les 250.000 persones que condueixen un camió a Espanya, només 5.000 (un 2%) són dones, un percentatge que se situa per sota de la mitjana europea, segons la companyia MAN Truck & Bus Iberia.

En un comunicat, MAN Truck & Bus Iberia ha explicat aquest dijous que les dades a nivell europeu, obtinguts a partir de les estadístiques ofertes per l'Organització Internacional del Transport per Carretera (IRU), no mostren una millora substancial en comparació amb Espanya, ja que el percentatge de dones que condueixen un camió al continent se situa en el 3%.

Els països europeus que compten amb una major representació femenina en el sector són Itàlia, on un 7% de les persones que condueixen un camió són dones, i Alemanya, amb una quota femenina del 5%.

A Espanya, segons les xifres de la Direcció General de Trànsit (DGT), només el 7% dels nous carnets tipus C per a conduir camions rígids pertanyien a dones, mentre que el percentatge de dones que van obtenir el permís de conduir E -camions articulats- durant l'últim any va assolir el 27%.

Per comunitats, dels 21.963 carnets tipus C que va expedir la DGT en 2021, 1.746 van ser per a dones, concentrades majoritàriament a Andalusia (19%), Catalunya (10,6%), València (10,4%), Galícia (9,7%), Castella-la Manxa (6,4%), Balears (6,3%) i Madrid (6,1%).

La DGT va repartir 47.756 permisos de conduir E dels quals 13.174 corresponen a dones, situades principalment a Andalusia (33%), el País Valencià (27,8%), Canàries (8,6%) i Múrcia (8,6%).

tracking