Diari Més

Antivacunes i negacionistes, contra Bill Gates després d'anunciar que té covid

El cofundador de Microsoft ha estat molt implicat en la lluita contra a pandèmia

Bill Gates.

Bill Gates posa data al control del coronavirus en països rics i pobresEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El multimilionari Bill Gates, de 66 anys i promotor de la vacunació contra la covid-19, va anunciar haver donat positiu per coronavirus amb símptomes lleus, després de la qual cosa va ser criticat en xarxes socials per internautes antivacunes i negacionistes.

«He donat positiu per covid. Estic experimentant símptomes lleus i estic seguint el consell dels experts d'aïllar-me fins que estigui saludable novament», va informar a xarxes socials el cofundador de Microsoft.

Gates es va declarar «afortunat» per estar vacunat i haver rebut la dosi de reforç, així com haver tingut accés a proves diagnòstiques i a medicaments per a afrontar la malaltia.

A més, va anunciar la seva participació, de manera virtual, en una reunió de la Fundació Gates que havia de ser la primera trobada presencial després de dos anys de pandèmia de covid-19.

L'empresari va prometre que, al costat de la seva fundació, farà «tot el possible» perquè «ningú hagi de bregar novament amb una pandèmia».

Precisament, la Fundació Bill i Melinda Gates és una de les organitzacions no governamentals que participaran demà, dijous, en la segona cimera mundial contra la covid-19 convocada pel Govern dels Estats Units, i presidida per Alemanya, Belize, Indonèsia i el Senegal.

Bill Gates s'ha implicat amb la seva fundació en el finançament de vacunes contra la covid-19 per als països en desenvolupament i acaba de publicar un llibre titulat 'Com evitar la pròxima pandèmia'.

L'anunci del seu contagi va ser aprofitat per internautes antivacunes que es van mofar del multimilionari amb comentaris irònics com «Bill Gates dona positiu per no haver rebut la cinquena dosi».

També va haver-hi qui va cridar a «recol·lectar fons per a ajudar-ho en aquest procés», o qui va fer broma dient que «gràcies a Déu que està quatre vegades vacunat».

Són crítiques basades en la desinformació ja que la ciència ha demostrat que les vacunes no eviten el contagi, però sí que redueixen les probabilitats d'hospitalització i mort per covid-19.

tracking