Diari Més

Pugen a 348 els casos d'hepatitis infantil aguda reportats a l'OMS

El Regne Unit concentra la majoria de casos, amb un total de 163

Imatge d'un dispensador de fàrmacs contra la hepatitis C a l'Hospital de Bellvitge.

Una de cada cinc persones infectades amb hepatitis C a Catalunya ho desconeixACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha dit que ha rebut registres de 348 casos probables d'hepatitis infantil aguda d'origen desconegut, una malaltia detectada inicialment al Regne Unit, a més de 70 casos addicionals que estan esperant ser classificats.

Aquesta nova malaltia s'ha propagat amb casos a vint països i tretze més on probablement també hi ha casos, tot i que encara s'està investigant, va dir l'especialista del programa global sobre hepatitis de l'OMS, Philippa Eastbrook.

Els 348 casos reportats constitueixen un salt important enfront dels 228 sobre els quals es va comunicar anteriorment, però Eastbrook va explicar que a la primera xifra es barregen casos nous amb casos anteriors que no havien estat notificats.

El Regne Unit concentra la majoria de casos, amb un total de 163, i només hi ha sis països que han informat fins ara sobre més de cinc casos.

«L'última setmana hi va haver progressos a les investigacions i s'han afinat les hipòtesis. S'està mirant la genètica dels nens, la resposta immunitària i diferents virus. La hipòtesi més rellevant continua sent la que té a veure amb l'adenovirus i se segueix considerant el rol de la covid, com a coinfecció o per infecció passada», va detallar Eastbrook.

Els països afectats han accelerat les proves de diagnòstic i el resultat ha estat que «el 70% ha donat positiu per adenovirus a la sang», va afegir l'experta, que va dir que en la majoria de casos s'ha identificat el subtipus d'adenovirus 41.

En relació amb la covid, Eastbrook va assenyalar que el 18% de casos van ser positius al test PCR i ara s'aprofundirà en els test serològics per detectar si hi va haver infeccions passades per covid.

tracking