Diari Més

Investiguen el possible vincle entre els gossos i els casos d'hepatitis infantil desconeguda

Un total de 64 de 92 casos mencionen l'exposició a aquests animals al Regne Unit

gos nen

Gos nenPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els experts estan analitzant un possible vincle entre els gossos i l'aparició d'una hepatitis d'inici sobtat i desconegut en nens originada al Regne Unit, encara que s'han donat casos a tot el món, inclosa Espanya. En total s'han registrat més de 160 casos, encara que el motiu encara no se sap.

Al Regne Unit, 11 dels menors han necessitat sotmetre's a un trasplantament de fetge i s'ha registrat un mort, encara que les autoritats sanitàries destaquen que el risc de contraure-la és «extremadament baix».

Per tal d'aclarir l'origen del brot, els qüestionaris que han realitzat els familiars dels afectats mostren «números relativament alts de famílies propietàries de gossos o altres exposicions a gossos», segons l'Agència de Seguretat Sanitària del Regne Unit (UKHSA). Així, un total de 64 dels 92 casos estudiats esmenten l'exposició a aquests animals.

La UKHSA diu que «s'està explorant la importància d'aquesta troballa», sempre recordant que es podria tractar de casualitat i no de causalitat, i que aquest podria no ser-ne el motiu.

Tot i aquesta línia de recerca, la UKHSA assegura que «hi ha una associació amb l'adenovirus i els nostres estudis ara estan provant aquesta associació rigorosament».

Casos a Espanya

Entre l'1 de gener del 2022 i el 29 d'abril del 2022, a Espanya s'han detectat 22 casos en investigació d'hepatitis greu no filiada en persones entre 0 i 16 anys sense vincle epidemiològic entre ells, segons ha informat el Ministeri de Sanitat.

L'edat dels afectats oscil·la entre el mes i els 16 anys, en la majoria dels casos no presenten febre, i en cap no s'han detectat els virus habitualment associats a aquestes malalties (els de les hepatitis A, B, C, D i E), segons l'organització sanitària.

tracking