Diari Més

Els combats segueixen centrats en el Donbàs i Mariúpol

Mentrestant, a la regió de Transnístria de la República de Moldàvia la situació continua sent tensa

Un home passa pel costat d'un dipòsit de ferralla a Bucha, Ucraïna

Els combats segueixen centrats en el Donbàs i MariúpolEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'ofensiva russa, quan es compleixen 77 dies des de l'inici de la invasió, continua centrada a la regió prorrusa ucraïnesa del Donbàs (est), la veïna regió de Jerson i al sud del país, especialment a Mariúpol, ha informat aquest dimecres l'Estat Major General de les Forces Armades d'Ucraïna.

Les forces d'invasió russes duen a terme operacions ofensives a la zona operativa oriental per establir el control total sobre el territori de les regions de Donetsk i Lugansk, a més de Jerson, i per mantenir el corredor terrestre entre aquests territoris i la Crimea ocupada.

Per assegurar aquestes posicions, els russos utilitzen sistemes de guerra electrònica per suprimir els senyals de ràdio, va assegurar el comunicat castrense, segons les agències locals.

A Donetsk, el grup de tropes d'ocupació centra els seus principals esforços en continuar l'ofensiva per prendre el control total de la ciutat de Rubizhne i capturar els assentaments de Liman i Sievierodonetsk.

A la ciutat costanera de Mariupol, al mar d'Azov, els russos estan bloquejant les unitats d'Ucraïna que resisteixen a l'àrea de l'acería d'Azovstal, formades per diversos centenars de soldats, la majoria vinculats al regiment d'Azov.

Amb el suport de l'artilleria i el foc dels tancs, continuen les operacions d'assalt, infligint també atacs amb míssils i bombardejos a aquestes instal·lacions, segons l'Exèrcit ucraïnès.

L'exèrcit rus també continua amb la seva ofensiva a la zona de Mykolaiv, a l'est de la ciutat portuària d'Odessa, que aquest dimarts va patir diversos atacs amb míssils.

Mentrestant, a la regió de Transnístria de la República de Moldàvia la situació continua sent tensa, segons l'Estat Major ucraïnès, que assegura que les unitats allà desplegades per l'exèrcit rus romanen en plena preparació per al combat.

El comandament militar ucraïnès també va destacar que les forces russes continuen destruint la infraestructura civil d'Ucraïna llançant míssils i bombes i intenten contínuament interrompre les evacuacions de civils de les zones atacades.

Durant l'últim dia, les unitats de defensa aèria d'Ucraïna van fer caure quatre vehicles aeris no tripulats Orlan-10 i les tropes d'assalt aeri d'Ucraïna van destruir un helicòpter rus Mi-24.

A les regions de Donetsk i Lugansk, els ucraïnesos van rebutjar dotze atacs enemics, van destruir dotze carros de combat, quatre sistemes d'artilleria, dinou vehicles blindats de combat, set camions i dues unitats d'equips d'enginyeria especial.

tracking