Diari Més

Un mort i 5 ferits pel llançament de míssils russos contra Odessa

Dilluns a la tarda van destruïtr almenys cinc edificis turístics d'aquesta ciutat

Metges militars preparen un soldat ucraïnès ferit per ser transportat a un hospital a prop de Popasna.

Un mort i 5 ferits pel llançament de míssils russos contra OdessaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys una persona ha mort i cinc més han resultat ferides en els atacs llançats per l'Exèrcit rus contra la ciutat costanera d'Odessa, al sud d'Ucraïna, a la vora del Mar Negre, ha informat aquest dimarts el Comando Operatiu del sud ucraïnès a la seva pàgina de Facebook.

Els russos «van tornar (aquesta nit) a atacar Odessa amb l'ús d'avions. Es van disparar set míssils contra la ciutat», va explicar el comando militar.

Dilluns a la tarda ja van ser disparats tres míssils russos tipus Kinzhal des d'un avió estratègic Tu-22 a la regió d'Odessa, en un atac en què van resultar ferides dues persones i van ser destruïts almenys cinc edificis que formen part de la infraestructura turística d'aquesta ciutat.

Els militars ucraïnesos van fer constar en el seu missatge que creuen que les «reserves de míssils de l'enemic òbviament s'estan esgotant, ja que es fan servir models soviètics vells amb una guia fallida, atesa la seva antiguitat».

Segons la seva opinió, l'exèrcit invasor, «en la recerca d'instal·lacions estratègiques, maneja míssils obsolets» que no impacten en els objectius previstos, per la qual cosa són especialment perillosos per a la població.

Els últims míssils van caure, segons les fonts, en un centre comercial i un magatzem de béns de consum, va assegurar el Comando Operatiu del sud ucraïnès.

Aquests últims atacs han provocat diversos incendis a la ciutat que estan tractant de ser extingits.

Els russos han centrat els seus bombardejos els últims dies al sud-est d'Ucraïna, per establir un passadís que una la regió oriental i prorrusa del Donbàs amb la península de Crimea, que ocupen des del 2014.

Tot i això, també s'estan produint algunes operacions a la ciutat d'Odessa, propera a Crimea, que fins ara no havia estat greument atacada, i que és a prop de la frontera amb Moldàvia i a uns 200 quilòmetres de la frontera amb Romania.

tracking