Diari Més

La guerra també a l'espai: Canadà responsabilitza Rússia de l'atac al satèl·lit Viasat KA-SAT

Va afectar el servei d'internet a Ucraïna i diversos països europeus

Imatge virtual del satèl·lit Viasat KA-SAT que va patir l'atac.

La guerra també a l'espai: Canadà responsabilitza Rússia de l'atac al satèl·lit Viasat KA-SATViasat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern canadenc va responsabilitzar aquest dimarts a Rússia de diversos atacs cibernètics a Europa i Amèrica del Nord , inclòs el que el 24 de febrer va afectar el satèl·lit de telecomunicacions Viasat KA-SAT.

Ottawa va acusar específicament les autoritats militars russes de ser responsables de l'atac al febrer contra el citat satèl·lit, que va deixar sense operativitat infraestructura vital per al servei d'internet i comunicacions a Ucraïna i altres països europeus.

«Aquesta activitat va interrompre la connexió a internet de milers de persones a tota Europa», va afirmar el Govern canadenc en un comunicat.

Segons les autoritats canadenques, l'atac contra el satèl·lit Viasat KA-SAT és l'últim exemple d'activitats cibernètiques hostils i irresponsables llançades per Rússia contra objectius a Europa, els Estats Units i el Canadà.

El Canadà considera a Rússia responsable d'atacs contra el sector bancari ucraïnès al febrer de 2022, l'empresa estatunidenca SolarWinds en 2021 i la recerca i desenvolupament d'una vacuna canadenca contra la covid-19 en 2020, entre altres.

En resposta a aquestes activitats, el Canadà ha començat a compartir amb Ucraïna informació d'intel·ligència sobre amenaces així com ajuda cibernètica per a defensar al país dels atacs russos.

La ministra d'Afers exteriors del Canadà, Mélanie Joly, va acusar el dilluns a l'ambaixador rus al Canadà, Oleg Stepanov, de difondre informació falsa i propaganda als canadencs.

No obstant això, segons va explicar Joly a la radiotelevisió pública canadenca, CBC, Ottawa no té plans en aquests moments d'expulsar a Stepanov del país.

tracking