Diari Més

Un estudi apunta que administrar les dosis d'una vacuna en el mateix braç augmenta l'efectivitat

Experts dels EUA ho han provat en ratolins, però asseguren que és extrapolable a éssers humans

Imatge d'arxiu d'un nen posant-se la segona dosi.

Comença la vacunació de la segona pediàtrica a les Terres de l'EbreCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un fet irrefutable és que la vacuna ha salvat innombrables vides durant la pandèmia del coronavirus. Ara, una nova recerca realitzada per científics de la Universitat de Duke (els EUA) ha descobert com augmentar l'efectivitat de la vacuna: administrar les dosis en el mateix braç.

L'experiment ha revelat que aquest procediment incrementa la resposta de la memòria cel·lular. Mateixa memòria que, avui dia, ens continua protegint en plena pandèmia. A més, s'ha demostrat que la combinació de vacunes també afavoreix l'efectivitat d'aquestes.

Tant la metodologia com els resultats de l'experiment han estat publicats en la revista científica Science Immunology, on s'ha provat l'efectivitat d'aquests procediments a través del virus de la grip en una mostra de ratolins. Els experts assenyalen que aquesta troballa és extrapolable als humans i a altres malalties.

El grup d'investigadors va dividir la mostra de ratolins en dos subgrups per a assignar-los diferents pautes de vacunació. Mentre uns van rebre les dues dosis en la pota dreta, als altres les hi va injectar en diferents potes. De la mateixa manera, uns van rebre una única vacuna al mateix temps que als altres se'ls va administrar diferents versions.

Així, van demostrar que la creació d'anticossos, encara que fos similar, va tenir respostes diferents de les cèl·lules B - responsables de produir els anticossos davant una reinfecció. Els resultats van mostrar una reacció molt més efectiva i robusta en el subgrup que va rebre totes dues pautes en la mateixa pota i amb una combinació de les vacunes.

Els científics sostenen que aquesta troballa resultarà molt útil en futures campanyes de vacunació contra virus especialment mutables, com és el cas del coronavirus.

tracking