Diari Més

Pugen a 228 els casos d'hepatitis infantil aguda, en almenys 20 països

Segons l'OMS, s'estan investigant 50 casos més

Un metge manipulant unes mostres.

fàrmac, investigació, coronavirus, mostres, laboratori, medicamentEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha estat notificada d'almenys 228 casos d'hepatitis infantil aguda d'origen desconegut, i els països afectats ja són una vintena, gairebé el doble dels reportats fa 10 dies, ha indicat un portaveu de l'organització.

El portaveu, Tarik Jasarevic, ha indicat en roda de premsa des de Ginebra que 50 casos més sospitosos estan sent investigats, i ha assenyalat que almenys quatre regions estan afectades (la major part dels casos s'han reportar a Europa però també hi ha hagut notificacions a Amèrica, Àsia-Pacífic i Àsia Meridional).

Els primers deu casos d'aquesta hepatitis aguda van ser notificats pel Regne Unit a l'OMS el 5 d'abril, en nens menors de deu anys sense malalties prèvies, i des de llavors també s'han detectat a països com Espanya, Israel, Dinamarca, Itàlia, Estats Units, Indonèsia i Bèlgica, entre d'altres.

L'edat dels afectats oscil·la entre el mes i els 16 anys, en la majoria dels casos no presenten febre, i en cap no s'han detectat els virus habitualment associats a aquestes malalties (els de les hepatitis A, B, C, D i E), segons l'organització sanitària.

Almenys quatre d'aquests casos han estat mortals (tres a Indonèsia), i l'OMS va indicar al seu informe del 23 d'abril que la desena part dels nens fins aleshores afectats havien necessitat un trasplantament de fetge després de contraure aquesta nova malaltia, que sol portar dolors abdominals, diarrea o vòmits.

L'OMS estudia que aquesta malaltia és causada per un adenovirus, potser el tipus 41, detectat en desenes d'aquests casos, encara que aquesta classe de virus normalment van associades a malalties respiratòries lleus.

tracking