Diari Més

L'OMS desvincula l'hepatitis infantil de la vacuna covid o d'aliments

S'han reportat 169 casos, alguns nens han necessitat un trasplantament i un menor ha mort

Interior d'un CAP.

L'OMS desvincula l'hepatitis infantil de la vacuna covid o d'alimentsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha dit que no ha trobat relació entre els casos del que sembla un nou tipus d'hepatitis aguda infantil i el consum d'algun tipus d'aliments, medicaments o la vacuna contra la Covid-19.

«Les causes segueixen sota una profunda investigació. Estem buscant una sèrie de factors subjacents, infecciosos i no infecciosos, que podrien estar causant els casos», va dir en una roda de premsa a Ginebra l'especialista de l'OMS, Philippa Easterbrook.

A partir del que s'ha pogut observar es descarta la presència dels virus causants dels diferents tipus d'hepatitis conegudes (A, B, C, D o E), així com de bacteris que provoquen la gastroenteritis en nens.

Així mateix, va aclarir que «no hi ha res que indiqui una relació amb la vacuna contra la covid, ja que una gran majoria dels nens (en què s'ha detectat la malaltia) no han rebut aquesta vacuna».

L'OMS ha reportat fins ara de 169 casos d'aquesta nova hepatitis a dotze països i en set casos (un de cada deu) el quadre ha estat tan greu que ha requerit un trasplantament de fetge i un menor ha mort.

Sobre els informes d'un possible vincle amb un adenovirus, Eeastbrook va dir que és una hipòtesi que s'està estudiant, ja que ha estat detectat en 74 dels 169 casos.

Els adenovirus són un grup de virus molt comuns que es transmeten entre persones i solen causar infeccions de l'aparell respiratori i digestiu, en particular en nens.

Tot i això, l'experta ha explicat que «és molt inusual que un adenovirus causi aquest tipus de símptomes tan severs» i que per això és important continuar fent proves de diagnòstic sistemàtiques per a causes infeccioses i no infeccioses.

Els afectats tenen entre un mes i 16 anys, que pateixen de símptomes com ara dolors abdominals, diarrea, vòmits, coloració groga de la pell i presenten un nivell elevat de sobres hepàtiques. Els afectats no presenten febre.

tracking