Diari Més

Els ginecòlegs aconsellen tres dosis contra la covid a les embarassades

Insisteixen que «els beneficis de vacunar són superiors» i més en un context d'alt risc de contreure una malaltia

De forma repetida, els metges la van enviar de tornada a casa.

Condemnen a una clínica per no tractar a temps una grip que va acabar amb la mort d'una embarassadaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Societat Espanyola de Ginecologia i Obstetrícia (SEGO)recomana a totes les dones embarassades, o que l'estiguin intentant, que es vacunin amb les tres dosis contra la covid-19 ja que presenten, recorda, «un major risc de patir infecció greu, ingrés en UCI i de necessitat de ventilació mecànica que la població general».

En un comunicat, amb motiu de la Setmana Europea de la Vacunació, laSEGOha realitzat una crida sobre la importància de la vacunació, no sols contra la covid-19 sinó contra altres malalties, principalment en col·lectius de risc com és el cas de les dones embarassades.

Destaca que l'embaràs «és una etapa especial, al voltant de la qual concorren importants oportunitats» propiciades per seguiments mèdics per a la prevenció de malalties que es poden evitar, tant en la mare com en el fetus o nounat, a través de les vacunes.

«De fet, la gestació suposa un període de major vulnerabilitat de la dona davant unes certes infeccions, com per exemple la grip», cita com a exemple laSEGO, que reitera la importància en aquests moments d'aplicar tres dosis contra la covid-19.

Recorda que la vacuna contra la covid-19 «és segura i efectiva en dones embarassades i pot administrar-se abans, durant i després de l'embaràs, sense restriccions específiques per la gestació i la lactància materna». D'aquesta manera, reitera laSEGOla necessitat de completar la doble dosi i als sis mesos administrar l'antídot de reforç.

«Les dones embarassades presenten major risc de patir covid-19 greu, ingrés en UCI, i necessitat de ventilació mecànica que la població general; i, a més, si contreuen la infecció durant l'embaràs tenen major risc de presentar complicacions que poden afectar el seu embaràs i al fetus en gestació», justifica així la vacunació.

Així mateix, incideixen els ginecòlegs que totes les vacunes estan indicades per a l'embaràs i «són segures i eficaces, tant per a la dona com per al fetus en desenvolupament». LaSEGOespecifica que les recomanacions actuals de vacunació en l'embaràs han de ser individualitzades i ponderant en cada cas els riscos enfront dels beneficis.

Abans de la gestació es pot rebre qualsevol vacuna i només hauran d'evitar-se, per precaució, les vacunes «vives atenuades», és a dir, les que es dispensen contra la febre groga, tifoidal oral, xarampió, rubèola,parotiditis, varicel·la o herpes zòster, entre altres. En aquest cas, haurà d'evitar-se l'embaràs durant els 28 dies següents a la vacunació.

tracking