Diari Més

'Alcarràs' de Carla Simón arriba a la gran pantalla

El terror de 'X' i la d'adaptació de la sèrie 'Downton Abbey' completen les estrenes de la setmana

La família protagonista de la pel·lícula 'Alcarràs', interpretada per actors no professionals.

'Alcarràs' de Carla Simón arriba a la gran pantallaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cineasta Carla Simón estrena aquest divendres a la gran pantalla la pel·lícula 'Alcarràs' després del triomf al Festival Internacional de Cinema de Berlín i el reconeixement al Festival de Màlaga. El film explica la història de l'última collita de fruita d'una família d'una finca del Segrià abans que els propietaris hi instal·lin plaques solars. Després del viatge emocional d''Estiu 1993', Simón torna a gravitar en les relacions familiars i en els xocs entre les diverses generacions que viuen juntes. A banda de l'arribada a la gran pantalla d''Alcarràs', s'estrena el film de terror 'X' del director americà especialista en el gènere Ti West i el retorn a la gran pantalla de l'adaptació de la popular sèrie 'Downton Abbey: Una nueva era'.

'Alcarràs'

Després d'haver guanyat l'os d'or a la millor pel·lícula a la Berlinale i haver estat reconeguda al Festival de Màlaga arriba als cinemes 'Alcarràs' de la directora Carla Simón. 'Alcarràs' narra la història de l'última collita de fruita d'una família a una finca d'Alcarràs (Segrià) abans que els propietaris hi instal·lin plaques solars. Després d''Estiu 1993' la cineasta torna a gravitar les relacions familiars, tot incorporant-hi el xoc entre diverses generacions que viuen juntes. Al seu entendre, la família és el motor de conflictes i de «moments molt bonics» i reconeix que tenia ganes d'expressar «com l'energia i les emocions d'una família es mouen com un tot».

'X'

El director americà especialitzat en terror Ti West presenta aquesta setmana el film 'X'. La història se situa al 1979 quan un grup de joves cineastes es reuneixen en una remota granja en una zona rural de Texas (EUA) per rodar una pel·lícula per adults. Quan els amos de la granja, una solitària parella d'avis, descobreixin les intencions del joves, el rodatge es convertirà en una lluita desesperada per salvar les seves vides.

'Downton Abbey: Una nueva era'

De la mà del guardonat creador de la sèrie Julian Fellowes arriba tot un esdeveniment cinematogràfic pels fans de la història: 'Downton Abbey – Una nueva era'. En aquest retorn a la gran pantalla no hi faltaran els personatges més estimats del fenomen mundial encapçalats pels actors Hugh Bonneville, Michelle Dockery, Imelda Staunton, Maggie Smith, Dominic West, Hugh Dancy, Laura Haddock i Nathalie Baye. En aquesta ocasió Lord i Lady Grantham mobilitzaran tota la comitiva de la mansió de Yorkshire per viatjar al sud de França on es desvetllarà el misteri d'una finca recent heretada per la comtessa viuda.

'La jefa'

'La jefa' és un thriller psicològic sobre la relació enverinada de dues dones fortes. Sofía, una jove ambiciosa que treballa en una multinacional es queda embarassada sense haver-ho plantejat. Sense família a Espanya i amb dubtes sobre el futur de la maternitat, es veu obligada a tornar al seu país i a abandonar la seva prometedora carrera professional. Però la seva cap, que la Sofía admira, li fa una inusual proposta: Donar-li el fill en adopció a canvi de poder continuar promocionant dins l'empresa. La Sofía acceptarà la proposta sense saber que no tot serà exactament com la cap li va plantejar.

'¿Dónde está Anne Frank?'

El realitzador israelià Ari Folman torna a la gran pantalla amb una cinta d'animació. En aquesta ocasió és el torn de '¿Dónde está Anne Frank?'. La pel·lícula se centra en la Kitty, l'amiga imaginària a qui Anna Frank va escriure el seu famós diari. El film dona vida a la Kitty, que estarà convençuda que l'Anna també està viva. La història explica la recerca que fa la Kitty per l'Europa contemporània per trobar la seva estimada amiga. Armada amb el diari i amb l'ajut d'un amic, seguiran les empremtes de l'Anna des del lloc on es va amagar fins el seu tràgic final. La producció aborda les injustícies que pateixen els nens refugiats amb un missatge d'esperança per les generacions futures.

'El secret de la Vicky'

Arriba en català l'estrena del film 'El secret de la Vicky'. L'Stephane vol reprendre la relació amb la seva filla Vicky amb qui no parla des de la mort de la mare. Quan van a viure en una bonica regió de muntanya, en un passeig un pastor regala un cadell a la Vicky. Amb aquest regal, la jove començarà a obrir-se cap a l'exterior però el pare descobrirà que el cadell en realitat és un llop.

'El món d'ahir'

Doblada al català també arriba 'El món d'ahir'. Mentre es prepara per a deixar la política, Elisabeth de Raincy, presidenta de França, descobreix que un escàndol afectarà el seu successor designat i donarà la victòria al candidat d'extrema dreta. Ella i el seu equip tenen tres dies per a canviar el curs de la història per tota mena de mitjans i estratègies.

'Trance'

'Trance' és un documental musical que planteja un viatge al cor de la música flamenca de Jorge Pardo, un artista essencial del flamenc contemporani. El director Emilio Belmonte i el seu equip han acompanyat durant dos anys al flautista i saxofonista Paco de Lucía en els seus viatges per l'Estat i el món per conèixer destacats músics per organitzar un concert especial sota el títol 'Trance'. La roadmovie presenta moments «excepcionals» i s'hi pot veure la concepció de l'art i la vida de Jorge Pardo.

'Go fish: ¡Salvemos el mar!'

Pel que fa a l'animació, pels més petits arriba 'Go fish: ¡Salvemos el mar!'. El film explica la història del peix Àlex que ha somiat sempre en ser un súper heroi. Tindrà una oportunitat per demostrar-ho amb una misteriosa inundació. L'Àlex i els seu amics hauran de nadar per enfrontar-se a l'amenaça i salvar casa seva. A la història hi haurà vaixells enfonsats, un tresor amagat, un avió abandonat, taurons enfadats i un volcà submarí.

Netflix i el final de 'Ozark'

Netflix estrena aquest divendres la segona part de la quarta temporada de la sèrie 'Ozark', protagonitzada per Jason Bateman y Laura Linney. Amb el director i una de les actrius del repartiment premiats, amb aquests nous capítols es farà públic el final de la sèrie i què passa amb la família Byrde i els seus negocis turbulents.

'¡No te lo crees ni tú!' s'estrena aquest dimecres a Netflix. La sèrie tracta d'un concurs on els participants poden guanyar un bon premi encara que no sàpiguen les respostes. En aquest joc no es tracta de ser el concursant més intel·ligent sinó que la resta pensin que ho ets.

Dijous, la plataforma estrena 'Conejo samurái: Las crónicas de Usagi', una sèrie que narra les aventures d'un conill adolescents descendent d'un gran guerrer. Acompanyat d'un peculiar grup d'herois, hauran d'enfrontar-se a diversitat de monstres d'una altra dimensió.

El mateix dia la plataforma estrena 'Las 7 vidas de Léa', on s'explica que la protagonista es desperta als anys 90 després de trobar el cadàver d'un jove. Per resoldre la misteriosa mort i poder evitar-la, la protagonista haurà d'ocupar el cos de set persones diferents.

HBO Max estrena 'Supervivientes'

HBO Max estrena aquest dijous 'Supervivientes', un film que marca el retorn del cineasta Barry Levinson a la plataforma i l'actor Ben Foster. Explica la història d'un enviat a Auschwitz que sobreviu no només als horrors del camp sinó també a l'espectacle de boxa que es veu obligat a realitzar amb els seus companys de presó. El film és retrat del viatge d'un home des dels seus horrors fins a la llibertat, el perdó i la redempció.

La mateixa plataforma estrena divendres la segona temporada de les sèries 'Made for love' i 'Padres y nones'. La primera és una sèrie sobre com una dona descobreix que el seu marit li ha col·locat un dispositiu de monitorització al cervell per rastrejar els seus moviments mentre que la segona parla de dues persones que han estat separades pel seu color de pell però que les uneix un amor prohibit.

Amazon Prime Vïdeo i el crim organitzat de 'Bang Bang Baby'

Amazon Prime Vídeo estrena aquest dijous 'Bang Bang Baby', un drama criminal ambientat en 1986. Explica la història de l'Alice, una jove que viu en un poble petit del nord d'Itàlia i que la seva vida adolescent canviarà bruscament quan descobreixi que el seu pare està viu. Per l'amor cap al seu pare, l'Alice es deixarà captar pel perillós món de la màfia i el crim organitzat.

Filmin estrena 'Rurangi' i 'Brassic'

Filmin estrena aquest divendres 'Rurangi', una commovedora història LGTBI+ sobre un activista trans que retorna a la seva comunitat amb l'esperança de reconnectar amb el seu pare, amb qui no ha parlat des d'abans de la seva transició.

D'altra banda, el dimarts 3 de maig arriba la tercera temporada de 'Brassic'. La comèdia britànica tracta d'un grup d'amics que es guanyen la vida a base de robots ridículs i estafes. La tercera temporada arrenca amb en Vinnie recent sortit de la presó que es morirà de ganes de reunir-se amb els seus col·legues. Malgrat tenir a sobre un inspector, en Vinnie i els seus amics aviat tornaran a les seves jugades i als salvatges atracaments.

Movistar+ i les primeres dames dels EUA

Movistar + estrena aquest dijous 'The First Lady', una sèrie que s'interessa per les decisions rellevants preses des de la distància per les dones dels presidents. La primera temporada se centra en la vida personal i política de Eleanor Roosevelt, Betty Ford i Michele Obama.

Dilluns que ve Movistar+ aposta per 'Harry Palmer: el expediente Ipcress', adaptació televisiva del clàssic espia britànic de les novel·les de Len Deighton que va fer popular Michael Caine al cinema. El mateix dia s'estrena la sisena temporada de 'Outlander'.

tracking