Diari Més

Un agent infecciós podria ser la causa dels casos de la nova hepatitis infantil

Investigadors de l'ECDC han descartat qualsevol relació dels casos amb la vacuna contra la covid-19

Imatge d'un dispensador de fàrmacs contra la hepatitis C a l'Hospital de Bellvitge.

Una de cada cinc persones infectades amb hepatitis C a Catalunya ho desconeixACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un agent infecciós podria estar darrere dels casos d'hepatitis aguda severa d'origen desconegut detectats en nens de diversos països, entre els quals Espanya, ha informat aquest dimarts el Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties (ECDC).

Des que les autoritats britàniques van donar l'alarma el dia 5 passat, s'han registrat casos similars a Dinamarca, Irlanda, Holanda, Espanya i els Estats Units, sense que s'hagi pogut determinar de moment amb exactitud la causa.

«L'equip investigador del Regne Unit, on han passat la majoria dels casos fins ara, considera que un agent infecciós és la causa més probable, basant-se en les característiques clíniques i epidemiològiques dels casos», va assenyalar l'ECDC en un comunicat.

Aquest organisme de referència per a epidèmies de la Unió Europea (UE) va ressaltar que les investigacions britàniques han descartat qualsevol relació dels casos amb la vacuna contra la covid-19 i que tampoc no s'ha identificat cap exposició comuna a aliments o begudes.

En la majoria dels casos no es va registrar febre, alguns van requerir atenció en unitats hepàtiques i uns quantsvan necessitar un trasplantament de fetge.

Les investigacions han exclòs l'hepatitis viral dels tipus A, B, C, D i E en tots els casos.

En els tretze casos detectats a Escòcia, per als quals hi ha informació detallada sobre test de coronavirus, tres van donar positiu, cinc de negatiu i en dos es va documentar una infecció per covid-19 en els tres mesos previs.

L'ECDC, que té la seu a Estocolm, va informar que està col·laborant amb equips dels països on s'han detectat casos, així com amb l'Organització Mundial de la Salut (OMS), per donar suport a les investigacions en curs.

Les autoritats sanitàries de la regió de Madrid van informar el dia 13 passat que estan investigant els tres primers casos detectats a Espanya, un dels quals va requerir un trasplantament de fetge, encara que tots evolucionen favorablement.

Els nens, amb edats d'entre 2 i 7 anys i procedents de tres comunitats autònomes espanyoles, estan ingressats en un hospital madrileny, segons un comunicat d'aquesta regió.

tracking