Diari Més

Pfizer demanarà que s'autoritzi una dosi de reforç per a nens de 5 a 11 anys

Un estudi ha demostrat que la dosi de reforç augmenta significativament els anticossos contra la variant ómicron

Pla detall d'una xeringa amb la vacuna de Pfizer.

La vacuna de Pfizer/BioNTech és «segura» en nens d'entre 5 i 11 anys, segons la farmacèuticaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La farmacèuticaPfizeri la seva sòciaBioNTechhan anunciat aquest dijous que demanaran pròximament que s'autoritzi una dosi de reforç de la seva vacuna contra la covid-19 per a nens de 5 a 11 anys, després que un estudi hagi demostrat que augmenta significativament els anticossos contra la variantómicron.

L'assaig clínic ha analitzat dades de 140 nens que van rebre aquesta tercera dosi aproximadament sis mesos després de la segona i ha documentat que els anticossos contraómicroneren 36 vegades majors en aquests casos. Segons les empreses, la vacuna va ser ben tolerada i no va plantejar noves qüestions de seguretat. En total, més de 10.000 nens de menys de 12 anys han participat fins ara en els estudis sobre aquesta vacuna.

En un comunicat,PfizeriBioNTechhan anunciat que tenen previst sol·licitar «en els pròxims dies» l'autorització d'emergència d'aquesta dosi de reforç per a nens d'entre 5 i 11 anys als Estats Units. A més, han dit que compartiran dades com més aviat millor amb l'Agència Europea del Medicament (EMA)i amb reguladors d'altres països.

Tant el regulador estatunidenc com l'europeu han aprovat ja dosi de reforç de la vacuna dePfizertant per a adults com per al grup d'edat de 12 a 17 anys.

tracking