Diari Més

Detecten a Espanya el primer cas d'una hepatitis infantil d'origen desconegut

El diagnòstic arriba després que tant l'Organització Mundial de la Salut (OMS) com el Regne Unit donessin la veu d'alarma

Imatge d'un dispensador de fàrmacs contra la hepatitis C a l'Hospital de Bellvitge.

Una de cada cinc persones infectades amb hepatitis C a Catalunya ho desconeixACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Espanya ha identificat el primer cas d'una hepatitis infantil d'origen desconegut.Segons confirma 'El País', el diagnòstic s'hauria donat a l'hospital de Ciudad Real, a Castella-la Manxa. Aquest tipus d'hepatitis agudaafecta els menors de 10 anys.

En aquest sentit, el Centre Europeu per al Control i la Prevenció de Malalties (ECDC, per les sigles en anglès) ha informat d'unaugment dels casos d'hepatitis aguda en nens durant les últimes setmanes al Regne Unit, amb un origen desconegut.

A través d'un comunicat, l'organisme europeu assenyala queel quadro clínic en els casos identificats és el d'una hepatitis aguda greu amb transaminases marcadament altes, que sovint es presenta amb icterícia, de vegades precedida de símptomes gastrointestinals que inclouen els vòmits com a característica prominent, en nens de fins als 16 anys.

Per això, ha instat a «augmentar la conscienciació entre els metges que atenen els nens, per determinar si hi ha casos similars en altres països». Igualment, anima els metges a notificar als Instituts Nacionals de Salut Pública els casos d'hepatitis aguda en nens de fins a 16 anys amb una transaminasa sèrica >500 UI/L, en què s'hagi exclòs l'hepatitis A i E.

De moment, l'ECDC desconeix la causa de l'hepatitis en aquests casos, ja que els virus comuns que poden causar hepatitis (virus de l'hepatitis A, B, C, D i E) no s'han detectat en cap dels casos.

Tampoc està clar si podria estar relacionat amb elcoronavirus, ja que «alguns dels nens hospitalitzats a Anglaterra sí que han donat positiu en covid-19 i d'altres en adenovirus». «De moment no hi ha una connexió clara entre els casos notificats. No es coneix cap relació amb possibles viatges a l'estranger», remarca l'ECDC.

tracking