Diari Més

Una combinació de 3 fàrmacs millora la supervivència en càncer de pròstata

Un estudi a la Vall d'Hebron ha comprovat la millora en els pacients amb aquesta malaltia en estat avançat

Imatge d'arxiu d'un pot amb pastilles.

L'aspirina redueix un 20% el risc de mort per càncer de pit, còlon i pròstata, revela un estudiPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un estudi amb participació del Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO) ha comprovat que una triple teràpia farmacològica és efectiva per a millorar la supervivència en pacients de càncer de pròstata avançats, que són diagnosticats ja amb metàstasi.

Aquest estudi, els resultats del qual ha publicat la revista The Lancet, l'ha dut a terme el consorci europeu PEACE, del qual forma part el VHIO, amb la finalitat de comprovar l'eficàcia i la seguretat de combinar tres fàrmacs: abiraterona, un inhibidor de les hormones andrògenes que propicien el creixement del càncer, prednisona (un corticoide) i docetaxel (quimioteràpia).

En l'estudi van participar 1.173 pacients que es van dividir en diferents grups per a buscar quina era la combinació de noves teràpies que oferia un millor resultat.

«Es va poder observar que el risc de progressió de la malaltia es reduïa en un 50% amb aquesta combinació, passant de 2,05 anys de mitjana sense progressió a 4,46, i que el risc de mortalitat també baixava un 25%», ha recalcat l'investigador del VHIO Joan Carles, que és un dels autors de l'estudi.

Com són fàrmacs que per separat ja estan aprovats per al tractament de la malaltia, podrien ser implementats en la pràctica clínica «immediatament», ha afegit l'investigador.

L'estudi dut a terme pel consorci PEACE s'ha centrat en els pacients de càncer de pròstata metastàsicde novo -aquells que en el moment del diagnòstic ja presenten la malaltia en estadi metastàsic-, per la qual cosa no és clar si aquesta triple teràpia podria beneficiar als pacients metacrònics, és a dir, aquells en els quals apareixen lesions metastàsicas després d'un temps del diagnòstic d'una primer tumor.

tracking