Diari Més

Retirat un lot de vacuna contra covid de Moderna a Espanya

L'Agència Espanyola de Medicaments ha ordenat retirar un lot de la vacuna a causa d'un cos estrany a l'interior d'un vial

Pla detall d'un estoig amb diverses xeringues amb dosis de la vacuna contra la covid-19.

Sanitat aprova una quarta dosi de la vacuna per a immunodeprimits cinc mesos després de la terceraACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS)ha ordenat retirar un lot de la vacuna enfront de la covid-19Spikevax, dispersió injectable, del fabricador Moderna, a causa de la presència d'un cos estrany a l'interior d'un vial.

En un comunicat, laAEMPSdetalla queSpikevaxés una de les cinc vacunes autoritzades enfront del coronavirus i viari afectat va ser identificat en un centre de vacunació, va ser segregat i no es va administrar a cap pacient.

La retirada s'ha adoptat com a mesura preventiva, ja que només s'ha detectat la incidència en una única unitat, i no s'espera que hi hagi més unitats afectades en el lot, indica laAEMPS, que ja ha inspeccionat la planta de fabricació per a verificar que les mesures de control són les adequades i garantir així el correcte desenvolupament de la recerca.

Segons l'Agència, la fabricació de vacunes es realitza en unes condicions molt estandarditzades i regulades a nivell internacional per a reduir al màxim el risc d'aquesta mena de successos i, en cas que es produeixin, permetre la seva detecció abans de la seva sortida al mercat.

No obstant això, malgrat aquestes precaucions i de la seva baixa freqüència, aquests fets poden succeir donat l'altíssim número de dosis fabricades, com és el cas de Moderna, que actualment ha posat en el mercat més de 900 milions de dosis a nivell mundial.

tracking