Diari Més

La DGT preveu 14,6 milions de viatges per carretera per Setmana Santa

L'ens posa en marxa un dispositiu de vigilència que arrenca aquest divendres fins la mitjanit de diumenge 17 d'abril

Imatge de l'Ap-7 al seu pas per Tarragona.

Crearan nous accessos a l'AP-7 i l'AP-2 a la demarcació de TarragonaGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de dos anys en què la pandèmia del coronavirus ha condicionat la Setmana Santa per les restriccions a la mobilitat, la Direcció General de Trànsit (DGT) posa en marxa l'operació especial des d'aquest divendres i fins al dilluns 18 d'abril, període en què es preveuen 14,6 milions de viatges per carretera.

Com és habitual, el dispositiu de vigilància i regulació del trànsit durant aquests onze dies es desenvoluparà en dues fases. La primera arrenca aquest divendres a les tres de la tarda i s'estendrà fins a mitjanit del diumenge.

En aquesta primera operació sortida de vacances de Setmana Santa, la DGT espera 3,7 milions de viatges, mentre que la segona fase aglutinarà més moviments de sortida i de tornada, gairebé 11 milions, entre dimecres 13 i dilluns 18 d'abril.

Com que es tracta d'una de les operacions especials de trànsit més complicades de l'any pel gran volum de viatges concentrats en un curt espai de temps, la DGT ha llançat aquesta setmana una campanya de conscienciació que apel·la a la responsabilitat del conductor per evitar que es compleixin els pronòstics dels models matemàtics que indiquen que aquesta Setmana Santa moriran 36 persones a les carreteres.

«Fem que el big data s'equivoqui» és el lema d'aquesta campanya que es pot veure a mitjans de comunicació i xarxes socials.

En un dels anuncis se succeeixen imatges de diverses persones que diuen la seva edat i on resideixen. «Avui sóc aquí, i aquesta Setmana Santa moriré», diu un jove abans que una veu de narrador expliqui ell les estadístiques ho pronostiquen «tot» i diuen que en aquest període «morirem 36 persones a les carreteres».

«Ara que ho sabem, potser ho podem evitar. Respectem les normes. Fem que el big data s'equivoqui», conclou.

Trànsit recorda que des del 21 de març passat estan en vigor les noves normes de trànsit relatives a velocitat, distracció, cinturó de seguretat i alcohol.

tracking