Diari Més

Sanitat retira un producte per aprimar-se perquè podria provocar efectes cardiovasculars greus

LIPOVON es venia com a natural però contenia una gran quantitat de sibutramina

Imatge del producte retirat per Sanitat.

Sanitat retira un producte per aprimar-se perquè podria provocar efectes cardiovasculars greusAEMPS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha ordenat la retirada i ha prohibit la comercialització de LIPOVON càpsules, un complement alimentari que conté la substància activa sibutramina en quantitat suficient com per a tenir una funció farmacològica sense que figuri en l'etiquetatge.

En un comunicat, l'AEMPS detalla que la quantitat de sibutramina que conté aquest complement pot restaurar, corregir o modificar una funció fisiològica exercint una acció farmacològica, encara que el producte era venut com a natural.

La sibutramina és un principi actiu anorexígen (supresor de la gana) que proporciona una sensació de sacietat i, a més, produeix un augment de la despesa calòrica (atenua la disminució adaptativa del metabolisme basal durant la pèrdua de pes).

Amb freqüència genera un augment de la freqüència cardíaca i la pressió sanguínia, que poden ser clínicament significatives en alguns pacients, havent-se registrat casos d'arrítmies, cardiopaties isquèmiques i accidents vasculars greus amb el seu consum.

També pot causar sequedat de boca, mal de cap, insomni o restrenyiment, així com presenta gran quantitat d'interaccions amb altres medicaments.

L'AEMPS subratlla que la sibutramina formava part de la composició de medicaments amb recepta destinats al tractament de l'obesitat, la comercialització de la qual va ser suspesa per la Unió Europea en associar-se el seu consum a efectes adversos greus de tipus cardiovascular.

Aquest complement podria haver estat comercialitzat per l'empresa LIPOVON LTD, Mèxic, segons l'AEMPS.

tracking