Diari Més

Aquest és el medicament prohibit als Estats Units i un dels més venuts a Espanya

Sempre s'ha de tenir recepta mèdica per consumir-ho i s'ha de tenir compte amb els efectes secundaris

El molnupiravir és el primer antovid en pastilles que s'utilitzarà.

El Regen Unit aprova l'ús de la primera pastilla antiviral contra la covid

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Nolotil és, cada any, un dels medicaments més venuts d'Espanya. De fet, en més d'una ocasió ha estat el més consumit de tots.Es tracta, sens dubte, d'un medicamentmolt popular i efectiu per a calmar el dolor i la febre, però, com tot fàrmac, no està exempt d'efectes secundaris i contraindicacionsque hem de conèixer abans de prendre-ho.

De fet, aquest efecte secundariha provocat que, en alguns països com els Estats Units, ni permetin la seva venda. Aquest efecte advers es tracta de laagranulocitosi, una disminució severa dels glòbuls blancs que pot produir la mort deguda a infeccions greus. No obstant això, laagranulocitosi té un gran component genètici, en principi, és Espanya no som propensos a patir-les. En canvi, els turistes o residents d'altres països han de tenir molta precaució, de fet, Sanitat ja ha demanat en moltes ocasions no receptar aquest medicaments a turistes britànics.

El Nolotil és un medicament molt eficaç i bastant segur. A més, té alguns avantatges enfront d'uns altres d'ús freqüent, com un major efecte analgèsic que el paracetamol i un menor efecte nociu sobre l'estómac que el ibuprofeno. A part de laagranulocitosi, té altres efectes secundaris comla hipotensió o les erupcions en la pell, i els menys freqüents, les reaccions al·lèrgiques greus, la leucopènia (disminució dels glòbuls blancs) o l'asma, entre molts altres.

En quins casos no hem de prendre o fer-ho amb precaució?

Hi ha situacions en la qual, o bé no hem de prendre Nolotil o fer amb molta precaució. Així, es recomana que es no prenguin metamizol si:

•S'està embarassada -especialment en el tercer trimestre- o en període de lactància.

•S'han experimentat anteriorment reaccions d'hipersensibilitat al metamizol, ja siguin cutànies o respiratòries.

•Ets un pacient amb síndrome d'asma per analgèsics.

•Tens porfíria hepàtica intermitent aguda (risc de provocar un atac de porfíria)

•Existeix deficiència genètica de glucosa 6-fosfato-deshidrogenasa (risc d'hemòlisi).

També han de prendre-ho amb precaució pacients amb insuficiència renal o hepàtica, persona que vagin a conduir i els qui prenguin altres medicaments com a fàrmacs antineoplàsics (per a inhibir el creixement de tumors), clorpromazina (tranquil·litzant) o àcid acetilsalicílic (aspirina o Adiro).

tracking