Diari Més

Trilla assegura que no caldrà una quarta dosi de la vacuna per a la covid-19

L'epidemiòleg veu comprensible que els positius lleus o asimptomàtics no hagin de fer quarantena

Una infermera prepara una dosi de la vacuna d'AstraZeneca.

AstraZeneca, vacuna, covid-19, coronavirus, pandèmia, virusEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de medicina preventiva de l'Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla, ha assegurat aquest dimecres que no caldrà una quarta dosi de la vacuna per a la covid-19 i que les noves mesures imposades per als casos positius s'adapten perfectament a la situació actual.

«Avui una tercera dosi és necessària a causa de la variant que tenim actualment, l'òmicron, però no crec que hi hagi una quarta dosi, només seria necessària per a la població de risc», ha declarat Trilla en el marc d'un debat CaixaResearch organitzat per la Fundació la Caixa.

L'epidemiòleg juntament amb la investigadora del grup de Biologia Computacional i Sistemes Complexos BIOCOM-SC Clara Prats han argumentat que actualment «ens trobem en una situació estable on és comprensible que els casos positius de covid amb símptomes lleus o asimptomàtics no hagin de fer quarantena».

D'altra banda, tots dos han coincidit que és molt probable que hi hagi una setena onada i que haurem de conviure amb el virus de forma permanent, com amb la grip, que «l'hem normalitzat però segueix morint gent cada any per culpa d'aquesta», ha explicat Trilla.

Prats ha assegurat que «com a tots els virus, sempre hi ha onades de contagis una o dues vegades per any».

Tot i que han indicat que la part més dura de la pandèmia ja ha desaparegut, la investigadora de BIOCOM-SC ha avisat que «el 60% dels casos de coronavirus provenen de la sisena onada, la pandèmia no s'ha acabat». A més, ha afegit que els casos als hospitals estan estancats en 1.000, però que les UCI s'estan buidant a poc a poc.

El cap de medicina preventiva de l'Hospital Clínic ha afirmat que «actualment les hospitalitzacions són més curtes, ja que coneixem millor la malaltia».

tracking