Diari Més

«És massa aviat per tractar òmicron com una grip», segons un expert xinès

Liang Wannian assegura que «la pandèmia està lluny d'acabar» i que no ens hem de relaxar

Imatge d'un centre de vacunació a la Xina.

La Xina troba restes «no infeccioses» de coronavirus en centres de vacunacióEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«És massa aviat per tractar òmicron com una grip», ha assegurat el cap d'experts de la gestió de la pandèmia de covid-19 del Centre de Control de Malalties de la Xina, Liang Wannian, durant una entrevista amb la televisió estatal CCTV de la qual se'n fan ressò avui mitjans locals.

Liang ha explicat que la proporció de pacients amb símptomes greus està disminuint, però «la ràpida transmissió de la variant òmicron pot provocar en un curt període de temps un alt nombre de contagis», cosa que causaria que «els números absoluts de morts i quadres greus també fossin alts».

En opinió de l'expert, que el treball de prevenció a la Xina «ha estat bo» i que s'hagi estès «el malentès» que la pandèmia ja ha acabat han fet que alguns governs locals i algunes persones «relaxin els seus esforços en la lluita contra la covid».

Liang ha asseverat que «no és el moment adequat» per abandonar l'actual estratègia de control pandèmic, ja que renunciar-hi convertiria en «inútils» els èxits aconseguits durant els dos últims anys.

La Xina segueix aplicant l'anomenada «política de zero covid dinàmic», basada en el tancament pràcticament total de fronteres, l'aïllament de tots els contagiats i els seus contactes propers i les restriccions de moviments i proves massives PCR allà on es detecta algun cas.

Aquesta estratègia, segons Liang, «ha demostrat ser efectiva» a l'hora de «protegir les vides de la gent» i, a més, ha aconseguit «trobar un equilibri entre la prevenció pandèmica i el desenvolupament econòmic».

«La pandèmia està lluny d'acabar», ha advertit l'expert, que ha posat com a exemple els recents rebrots patits pel país asiàtic a la majoria de les seves províncies, sent especialment greu el registrat a la regió nord-oriental de Jilin, el de més envergadura des del primer a Wuhan al començament de 2020.

Segons dades de la Comissió Nacional de Sanitat facilitades avui, la Xina ha detectat aquest diumenge 1.947 nous positius de còvid i 2.384 casos asimptomàtics, comptabilitzats a part al registre xinès.

Segons els comptes de la institució, des de l'inici de la pandèmia, es van infectar 132.226 persones al país, entre les quals 106.200 han aconseguit curar-se i 4.638 van morir.

tracking