Diari Més

Dormir menys de sis hores al dia pot causar sobrepès i obesitat

Amb motiu del Dia Mundial del Son dues especialistes mexicanes destaquen la importància de dormir entre sis i vuit hores diàries

L'obesitat i l'alimentació constitueixen factors de risc per a patir alguns càncers.

Els endocrins destaquen la relació entre obesitat i risc sofrir càncerPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dormir menys de sis hores al dia genera un desajustament hormonal que provoca acumulació de greix a l'abdomen, la qual cosa causa sobrepès i obesitat, segons han indicat aquest divendres dues especialistes mexicanes.

Amb motiu del Dia Mundial del Son, que es commemora aquest divendres, la presidenta de la Societat Mexicana per a la Recerca i Medicina del Son, GuadalupeTeránPérez, ha assegurat que aquesta data serveix per a recordar la importància de dormir bé una mitjana de sis hores i mitja a vuit hores diàries a la vida adulta.

«A curt termini estarem cansats, irritables, amb dificultat per a parar atenció, per a concentrar-nos, tindrem més gana i també ens portarà més temps sentir-nos sadollats quan mengem, per tant hi ha una relació important amb l'obesitat i el sobrepès», ha afirmat Terán.

ArianaCanché, mèdic internista inutriólogaassociada del Col·legi Mexicà de Nutrició Clínica, ha destacat que ajuda a mantenir un pes saludable dormir entre sis i vuit hores. «Durant el son hi ha una regulació hormonal; si no dormim bé, augmenten les hormones contrarreguladores de la insulina, com el cortisol, la qual cosa incrementa el risc de sobrepès», va assegurar.

L'especialista ha explicat que el cortisol és l'hormona per excel·lència de l'estrès. Quan hi ha un alliberament desordenat que altera la pressió arterial genera un dipòsit de greix a nivell abdominal, sobretot grassa visceral, generant augment de pes i el risc d'hipertensió i diabetis mellitus tipus 2, entre altres patiments.

Per a reduir el risc de guanyar pes i acumular greix a l'abdomen degut als trastorns del somni com l'insomni, els metges poden recomanar l'ús de lamelatoninad'alliberament prolongat, que ajuda a agafar el son, així com a anar regulant cicles hormonals relacionats amb l'apetit.

tracking