Diari Més

Preocupació per la saturació de la sanitat si coincideix la grip amb la covid

Argimon ha advertit d'una pujada important dels casos gripals a Catalunya

Imatge de l'interior del CAP Muralles de Tarragona.

Usuaris del CAP Muralles reben trucades falses que anuncien visites a domicili pel coronavirusMuralles Salut

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha advertit que els casos de la grip estan pujant «de manera vertical»a Catalunya i ha informat que aquesta malaltia ja es troba en fase epidèmica. Argimon ha indicat que habitualment els casos de la grip no incrementaven d'aquesta manera i ha admès que els preocupa que l'epidèmia coincideixi amb la pandèmia de la covid-19 per la pressió assistencial al sistema sanitari. Amb tot, el conseller manté la voluntat de retirar de forma gradual les mascaretes a les aules i ha explicat que tornaran a portar aquesta proposta al Consell Interterritorial de la setmana que ve. «Les mascaretes prevenen de la grip, però ara també és un símbol de la covid i crec que l'hem d'anar normalitzant», ha defensat.

Argimon ha fet aquestes declaracions en la jornada per presentar el Pla de salut de Catalunya 2021-2025, al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), amb mig miler d'assistents, entre els quals responsables de serveis i secretaries del departament; gerents de les regions sanitàries i experts en diferents àmbits que han inspirat el model que proposa el pla.

La jornada ha estat la posada de llarg del pla, que el Consell Executiu va aprovar el desembre passat com el marc de referència i l'instrument per guiar les actuacions públiques en matèria de salut a Catalunya. El nou pla assumeix el repte d'avançar en la transformació del sistema de salut amb una visió més estratègica.

Sobre l'òmicron sigil·losa -la subvariant BA.2-, el titular de Salut ha indicat que causa el 55% dels contagis a Catalunya, segons l'última actualització. De moment, Salut no està observant que aquesta nova subvariant tingui una major repercussió assistencial però ha advertit que les dades actuals sobre la seva afectació no són concloents i que cal continuar monitoritzant la situació en les properes setmanes.

tracking