Diari Més

Aquesta és la malaltia que va provocar ceguera del 70% a un ull a l'influencer Ibai Llanos

El popular streamer va patir una infecció d'herpes quan era petit

Imatge d'arxiu d'un ull.

Imatge d'arxiu d'un ull.Pixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El passat cap de setmana, el streamer Ibai Llanos comentava en la plataforma Twitch que pateix una pèrdua de visió del 70% en l'ull esquerre, segons va explicar com a resultat d'una «infecció d'herpes» que va tenir sent petit.

I és que de fet, els problemes de visió, incloent la ceguesa en diversos graus, són una complicació que pot donar-se en alguns casos com a resultat tant de l'herpes zòster ocular com de la queratitis per herpes simple, per la qual cosa és vital acudir a rebre atenció mèdica si detectem qualsevol signe d'aquests problemes.

L'herpes zòster ocular és una infecció pel virus de la varicel·la zòster que afecta el nervi òptic. Sovint, és el resultat d'una reactivació del virus de la varicel·la, per la qual cosa les persones que han passat per aquesta malaltia són més propenses a patir l'herpes.

Característicament, es presenta en la forma d'una erupció amb butllofes doloroses en la cara i l'ull, que es posa vermell i pot dolor també. Igualment, poden aparèixer altres signes com a mal de cap, febre, falta d'apetit i malestar general.

El major perill està en l'afectació del nervi òptic, que pot donar com a resultat un bon nombre de complicacions sobretot relacionades amb la visió. Així, per exemple, poden aparèixer cicatrius permanents en l'ull, glaucoma i pèrdues de visió.

Què és i com es detecta la queratitis per herpes simple?

Una altra infecció per un virus de la família Herpesviridae que pot provocar pèrdues de visió és la queratitis per herpes simple, una infecció pels virus de l'herpes humà 1 o 2 que afecta la còrnia i a vegades l'iris.

Sol presentar-se com una infecció primària en la infància, en forma de conjuntivitis autolimitada sense grans complicacions. És, no obstant això, quan més endavant pren la forma d'una infecció recurrent quan pot causar les pitjors complicacions.

Quan això succeeix, més endavant en la vida, apareix queratitis epitelial, amb llagrimeig, sensació de cos estrany i una lesió característica (dendrítica o serpentejant). Quan les recurrències són múltiples, pot aparèixer hipostesia o anestèsia corneana, ulceració, cicatrització permanent de la còrnia i disminució de la visió.

tracking