Diari Més

El thriller Código emperador s'estrena als cinemes i inaugura el Festival de Màlaga

Filmin incorpora 'La aspirante' i el documental 'El profesor Bachmann y su clase', tots dos premiats en festivals

Els actors Luis Tosar i Arón Piper al 'Código emperador'.

El thriller Código emperador s'estrena als cinemes i inaugura el Festival de MàlagaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Entre les estrenes d'aquesta setmana destaca el thriller de Jorge Coira Nieto ('Hierro', '16 comidas') 'Código emperador', un film protagonitzat per Luís Tosar que arriba a les sales i inaugura el Festival de Màlaga aquest divendres. 'El acontecimiento', la pel·lícula francesa guanyadora del Lleó d'Or al Festival de Venècia (2021), que adapta a la gran pantalla la novel·la homònima de l'escriptora Annie Ernaux, és l'altra estrena destacada a les sales. A les plataformes Filmin incorpora la cinta independent nord-americana 'La aspirante' -triomfadora del Festival de Tribeca i que acaba d'inaugurar l'Americana Film Festival- i el documental alemany 'El profesor Bachmann y su clase', premi especial del Jurat i del Públic a la Berlinale 2022.

'Los tipos malos'

'Los tipos malos' és la nova comèdia d'acció de DreamWorks, i està basada en la sèrie de llibres protagonitzats per cinc animals malvats: Mister Wolf, Mister Snake, Mister Piranha, Mister Shark i Mister Tarantula. Després d'uns anys donant cops arreu del planeta, Mister Wolf arriba a un acord amb la justícia perquè no els tanquin a la presó. Ara hauran de fer veure que són bons, però en aquest intent, el líder del grup va descobrint que potser així és més fàcil ser acceptat. Mentrestant, un nou malvat apareix a la ciutat, i Mister Wolf voldrà convèncer la resta del grup per enfrontar-s'hi.

'Código emperador'

En Juan (Luís Tosar) treballa pels serveis secrets. Per poder accedir al xalet d'una parella implicada en el tràfic d'armes s'apropa a la Wendy, l'assistenta domèstica que viu a la casa, i hi estableix una relació que es va complicant. En paral·lel, el protagonista fa algunes feines 'no oficials' per protegir els interessos de les elits més poderoses del país.

'Corazón de Padre'

Aquest documental es pregunta sobre l'autèntica identitat de Josep de Nazaret, pare de Jesús, amb un viatge arreu del món. La producció redescobreix aquesta figura, no com un element de Betlem o un silenciós personatge històric, sinó com un aliat poderós a la família pel món actual.

'El hombre del sotano'

'El hombre del sótano' és un thriller francès protagonitzat per una parella de parisencs d'origen jueu, que decideixen vendre el sòtan del seu edifici. Quan ja ho ha fet descobreixen que el comprador és un negacionista de l'Holocaust, que a més, es farà amic de la seva filla adolescent i hi exerceix una perillosa influència.

'El acontecimiento'

La pel·lícula francesa guanyadora del Lleó d'Or al Festival de Venècia (2021) adapta a la gran pantalla la novel·la homònima de l'escriptora francesa Annie Ernaux. Audrey Diwan dirigeix el film, que descriu l'avort clandestí al qual es va haver de sotmetre l'any 1963 l'autora perquè la pràctica encara estava prohibida a França.

'La última película'

En Samay, un nen de 9 anys que viu amb la seva família en un poble recòndit de l'Índia, descobreix el cinema per primera vegada. En contra de la voluntat del seu pare, va tornant al cinema cada dia i es fa amic del projeccionista, que el deixa passar de franc si ell li dona menjar. Samay i els seus amics miraran d'enginyar un projector per poder projectar ells mateixos les pel·lícules.

'El mundo es vuestro'

El realitzador espanyol Alfonso Sánchez ('El mundo es suyo', 'Superagente Makey', 'El mundo es nuestro') reprèn la comèdia protagonitzada pel personatge Rafi (que interpreta ell mateix). Completament arruïnat, viatja fins a una finca on se celebra una cacera entre l'alta societat espanyola, amb l'objectiu de fer fortuna. Un cop allà descobrirà que la trobada és un complot per vendre l'Espanya buidada al govern xinès.

'Luzzu'

Jesmark, un pescador maltès intenta reparar una fuita d'aigua al seu vaixell de fusta, Luzzu. La pesca pel seu compte no li dona prou recursos per sobreviure i mantenir la seva família, de manera que es veu implicat en una xarxa de pesca il·legal al mercat negre.

'El despertar de Nora'

La cinta explica la història de la Nora, una adolescent berlinesa força tímida, durant un estiu determinant de la seva vida. La protagonista conviu amb persones amb vides complicades, de cultures i orígens diversos, que la marquen. Coneix la menstruació per primera vegada, s'enamora d'una noia i li trenquen el cor. Quan acaba l'estiu, res és com abans.

'La protegida'

Film que narra la història de l'Anna i en Rembrandt, dos dels principals assassins del planeta amb un tèrbol passat al Vietnam. Durant anys van recórrer el món competint per contractes quantiosos. Ara, però, hauran de treballar junts quan el mentor de l'Anna és assassinat.

'La aspirante' arriba a Filmin

Triomfadora del darrer Festival de Tribeca (Millor Pel·lícula, entre altres), 'La aspirante' arriba a Filmin el 18 de març. Alex Dall és una estudiant universitària queer que s'apunta a l'equip de rem de la universitat i s'obsessiona amb ser la millor de la seva embarcació. El mateix dia la plataforma incorpora el documental 'El profesor Bachmann y su clase', premiat al Festival de Berlín i que a l'estela de títols com 'Ser y tener' o 'La clase' parla sobre l'educació a través de les lliçons i el vincle entre un professor diferent i els seus alumnes de primària.

Encara a Filmin, el 22 de març arriba la primera temporada de 'Screw', un drama carcerari explicat des del punt de vista dels treballadors del centre penitenciari d'homes de Long Marsh (Glasgow), una de les quals encarna una de les actrius que van protagonitzar la comèdia 'Derry Girls'.

Nous episodis de 'Riverdale' i 'La Unidad' a Movistar+

A Movistar+ torna amb nous episodis de la sisena temporada 'Riverdale'. El 21 de març la plataforma oferirà nous capítols després de l'emissió dels cinc primers que van posar de cap per avall tota la sèrie. El drama juvenil de misteri continuarà centrat en què va succeir després de l'espectacular explosió que va cloure la cinquena temporada.

Prèviament, el 18 de març Movistar+ estrenarà la segona temporada de 'La Unidad'. El thriller policíac basat en una unitat policial d'elit especialitzada en el terrorisme jihadista està protagonitzat per Nathalie Poza, Michel Noher, Marian Álvarez i Luis Zahera.

HBO Max estrena 'Lujuria', 'Minx' i 'DMZ'

HBO Max estrena aquest divendres 'Lujuria'. La sèrie, protagonitzada per Sofia Helin, Anja Lundqvist, Julia Dufvenius i Elin Klinga, és una comèdia escandalosa i dolorosament honesta sobre quatre dones de mitjana edat a Estocolm (Suècia) que lluiten per mantenir viu el seu desig sexual en un món frustrant.

La plataforma també estrena aquest dijous la nova comèdia de 10 episodis 'Minx'. La producció ambientada en la dècada de 1970 a Los Ángeles (EUA) explica la història d'una jove feminista que uneix forces amb un editor per crear la primera revista eròtica per a dones. Està protagonizada per Ophelia Lovibond, Jake Johnson, Idara Victor, Jessica Lowe, Lennon Parham, Michael Angarano i Oscar Montoya.

Finalment, HBO Max estrena aquest divendres la nova sèrie 'DMZ', basada en el còmic homònic de DC. La trama s'emmarca en un futur llunyà on els EUA pateixen una amarga guerra civil que deixa el districte de Manhattan de Nova York com una zona desmilitaritzada, destruïda i aïllada de la resta del món. La sèrie és el viatge d'una doctora que vol trobar el seu fill perdut durant l'evacuació de Nova York. Entre d'altres es trobarà amb un dels letals líders d'un dels grups que volen governar el nou món. El drama examina la divisió política i cultural de la societat americana amb enfrontaments, milícies, demagogs i senyors de la guerra.

Amazon Prime Video estrena 'Deep Water' i 'Master'

Amazon Prime Video estrena aquest divendres 'Deep Water', una pel·lícula basada en la novel·la homònima de Patricia Highsmith. La producció és la primera pel·lícula del director Adrian Lyne en 20 anys després de l'èxit mundial d'anteriors produccions com 'Una proposición indecente', 'Infiel' o 'Atracción fatal'. Ben Affleck i Ana de Armas interpreten a Vic i Melinda Van Allen, una acomodada parella de Nova Orleans. Aquesta parella pateix un matrimoni que s'està desfent per la desconfiança. La situació es complicarà quan els flirtejos extramatrimonials apareixen.

També divendres s'estrena 'Master', òpera primera de l'escriptora i directora Mariana Diallo. En aquest film tres dos treballaran intensament per trobar el seu lloc en una universitat prestigiosa. La cap d'estudis i una estudiant de primer curs, les dues afroamericanes, començaran a experimentar activitats inquietants relacionades amb la història de la facultat, en una institució amb un clar predomini dels blancs.

Netflix extrena 'Recursos humanos', 'Humoristas en París' i 'Tierra Natal'

Netflix estrena aquest divendres la docuserie italiana de sis capítols 'Alessandro Cattelan: Una pregunta muy simple'. Els grans ídols de l'esport, el cinema, la música i la televisió ajudaran el protagonista a respondre des de diferents punts de vista sobre com podem ser feliços.

El mateix dia Netflix estrena una nova sèrie dels creadors de la popular i premiada sèrie d'animació per adults 'Big Mouth'. En aquest cas presenten 'Recursos humanos', una sèrie més atrevida i adulta. L'spin-off mostra la vida diària dels éssers que ajuden els humans a gestionar la vida, des de la pubertat, la paternitat i la mort.

També s'estrena 'Humoristas en París', on Aïssatou, Nezir, Bling i Apolline provenen d'entorns ben diferents, però tots comparteixen un mateix somni: triomfar a París.

Finalment, aquest dijous la plataforma estrena 'Tierra Natal'. La sèrie se centra en el dilema dels familiars dels musulmans que moren a Bèlgica. Els han d'enterrar a Bèlgica o al seu país d'origen? El protagonista trobarà una solució: importar terra del Marroc i enterrar-los a Bèlgica. Però un cop creat el negoci d'importació de terra, sense voler obriran la «tomba de Pandora».

Disney estrena 'Doce en casa'

Disney estrena aquest divendres 'Doce en casa', una nova versió de la comèdia familiar de 2003. Es tracta d'una divertida història sobre les aventures de la família Baker. Una gran família amb 12 fills i una intensa vida amb ben marcada pel negoci familiar. 'Doce en casa' està basada en la novel·la de Frank Bunker Gilbreth.

tracking