Diari Més

El coronavirus deixarà seqüeles més greus als joves que la pròpia malaltia

Els experts alerten que «un 36% de les persones han augmentat el consum d'alcohol arran de la pandèmia»

Una infermera amb els antígens.

Baixen els ingressats per covid a la demarcació de Tarragona que suma 1.858 nous casosACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident de la Fundació Casa de Misericòrdia de Barcelona, el doctor José María Simón, ha advertit avui que «la pandèmia de la Covid-19 deixarà en la nostra joventut unes seqüeles més perjudicials que la malaltia mateixa», entre elles un augment consum d'alcohol entre els joves.

Simón ha inaugurat aquest dimecres a Barcelona la jornada «covid-19+Botellón: regressions per promoure models alternatius d'oci», que la Fundació Casa de la Misericòrdia ha organitzat a la seu de Foment del Treball.

Els experts debatran durant la jornada l'impacte de la covid-19 en l'augment d'addiccions com l'alcohol entre els joves.

«L'alcohol destaca per ser de fàcil accés per als menors i és la substància psicoactiva percebuda com a menys perillosa entre els estudiants», ha alertat Simón, responsable del comitè organitzador de la jornada.

Simón ha aportat dades de l'Organització for Economic Cooperation and Development per afirmar que «un 36% de les persones han augmentat el consum d'alcohol arran de la pandèmia» als 52 països on es va fer l'enquesta.

«Són dades preocupants, especialment pel que fa als nens i adolescents», ha dit Simón, que ha destacat que «un 47,1% de nois i un 52,3% de noies reconeixen a Espanya haver-se emborratxat almenys una vegada», segons l'Observatori Espanyol de les Drogues i Addiccions.

Simón també ha recordat que «en el grup de 15 a 18 anys, una mica més d'una tercera part (36,1%) reconeix haver-se emborratxat el darrer any. En el sexe masculí aquest percentatge s'eleva al 38,5%, i és del 33,5% entre les dones».

Per al vicepresident de la fundació, «aquesta realitat devastadora que es pot convertir en addicció, amb greus conseqüències en la salut física i psíquica dels nostres joves, també repercuteix negativament en el rendiment escolar i es manifestarà en menys aptituds per a la futura vida professional».

Simón ha explicat que l'Obra Social de la Fundació Casa de Misericòrdia de Barcelona, entitat benèfica que ofereix suport als joves més vulnerables, ha organitzat aquesta jornada «pensant en pares, educadores i personal sanitari, que són els tres vectors fonamentals per a educar i promoure hàbits saludables entre els joves».

tracking