Diari Més

Aquest és el símptoma comú que pot confondre el càncer de còlon amb les hemorroides

Les dues malalties tenen riscos de gravetat diferents

Imatge d'un laboratori de l'Hospital Sant Joan de Reus.

Els programes de detecció precoç del càncer de còlon redueixen els casosCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan un experimenta un símptoma preocupant, el prudent és sempre esperar a consultar-lo amb el metge abans de treure conclusions precipitades. I és que no és difícil confondre problemes lleus i comuns amb malalties més greus, la qual cosa ens pot generar un gran estrès innecessari.

Això succeeix, per exemple, amb les hemorroides i unes certes formes de càncer, com el de còlon o l'anal, que poden tenir una simptomatologia similar a priori. I, encara que sempre cal ser previnguts i rebre l'atenció mèdica adequada, cal recordar que l'explicació clarament més probable al quadre clínic és en aquest cas la més lleu, tal com explica l'Associació de Pacients amb Càncer Colorectal.

Totes dues afeccions poden provocar sagnat, que pot resultar una miqueta impactant per a la persona que ho experimenta, i que pot veure's en les deposicions o a la roba interior.

A més, no és rar que en el cas de les hemorroides aparegui també una certa inflor en l'anus, alguna cosa que també pot succeir en el cas del càncer d'anus. La raó d'aquest símptoma, no obstant això, és diferent en cada cas: mentre que en una hemorroide aquest embalum és en realitat un vas sanguini, en el cas del càncer es tractaria d'un creixement tumoral.

I és que totes dues malalties tenen en realitat etiologies molt diferents, que expliquen la dissimilitud en gravetat i en la resta del quadre clínic.

Les hemorroides són venes en la zona de l'anus que s'estiren i s'inflen per efecte de la pressió; per exemple, pot ocórrer per realitzar sobreesforços en evacuar, per passar molt de temps asseguts, per tenir relacions sexuals per via anal o per un embaràs.

El càncer, per contra, és la divisió cel·lular sense control a causa d'un mal genètic en determinat teixit.

Per això, mentre que les hemorroides no solen causar més símptomes que els ja esmentats, en el cas del càncer colorectal solen acabar per aparèixer altres com a deposicionsalquitranadas, una sensació de necessitat d'anar al bany que no desapareix després de defecar, pressió o dolor en el ventre, fatiga, feblesa, canvis en els hàbits intestinals, pèrdua de pes i nàusees.

Tenint en compte perquè la gravetat i les etiologies de totes dues malalties, el tractament com és natural és també molt diferent tant en la seva naturalesa com en el seu grau deinvasivitat.

tracking