Diari Més

Sanitat limitarà el control dels casos de covid als greus

Farà el seguiment de brots que es donin en entorns vulnerables

Una de les veïnes del barri tarragoní que van assistir ahir a la tarda a fer-se les proves PCR.

Salut confia a fer entre 1.000 i 1.500 PCR al cribratge del barri de BonavistaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Sanitat i les comunitats han acordat aquest dijous que el nou sistema de vigilància de la covid-19 limitarà el control individual de casos als greus i el seguiment de brots que es donin en entorns vulnerables, en risc d'exclusió social i en altres àmbits que es considerin d'interès.

Ho han fet en les Jornades del Sistema Nacional de Salut sobre Vigilància en Salut Pública, en les quals la ministra CarolinaDariasi els consellers s'han compromès a reforçar els sistemes de vigilància de salut pública de cara a reptes futurs.

En una declaració llegida,Dariasha explicat que durant la fase de transició fins a la implementació completa del sistema de vigilància sentinella d'infeccions respiratòries agudes lleus (Ires), es mantindrà un sistema capaç de detectar augments de la incidència en la població general, que permeti la detecció precoç de noves variants i mesurar l'efectivitat vacunal.

Un sistema que inclourà, almenys, «la vigilància individualitzada dels casos de covid-19 en àmbits vulnerables i casos greus» i «la vigilància i seguiment de brots epidèmics en entorns vulnerables, en risc d'exclusió social i en altres àmbits que es considerin d'interès».

També «el manteniment dels sistemes d'informació desenvolupats específicament per al seguiment de la covid-19, en concretSERLABiSICAH, davant el risc de canvis negatius en el curs de la pandèmia i aportar la informació dels casos detectats per l'atenció primària».

A més, es garantirà «la capacitat suficient de mitjans diagnòstics per a la detecció de noves variants, amb un nivell adequat de seqüenciació».

Sanitat, les comunitats i ciutats autònomes en col·laboració amb l'Institut de Salut Carles III «determinarà la grandària mostral necessària per a la futura vigilància epidemiològica de la població sentinella» de les malalties respiratòries.

L'acord suposa la implementació de la vigilància sentinella de les infeccions respiratòries agudes lleus (Ires) en atenció primària i greus (IRAG)en atenció hospitalària, en tot el territori nacional, abans que acabi el primer trimestre de 2023.

Per això, es constituirà un grup de treball amb la participació del ministeri de Sanitat, comunitats i ciutats autònomes.

tracking