Diari Més

Com distingir els símptomes de la covid dels d'un refredat?

Aquests han anat variant amb l'evolució del virus i les diferents variants

mascaretes gent tarragona

mascaretes gent tarragonaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els símptomes del SARS-CoV2 han anat variant durant els dos anys de pandèmia. Actualment, la variant òmicron té uns efectes més lleus en els contagiats que les primeres que van aparèixer, sobretot si aquests disposen de les vacunes anticovid.

La darrera subvariant d'òmicron (BA.2) s'ha convertit en un refredat de caràcter lleu, ja que afecta majoritàriament a les vies respiratories altes enlloc d'afectar els pulmons.

Segons l'estudi covid ZOE del King's College de Londres, els símptomes més freqüents sónel moqueig al nas, mal de cap, cansament (moderat o sever), esternuts i mal de coll. El treball també mencionasímptomes gastrointestinals com dolor d'estómac, diarrea o nàusees com a possibles indicis de patir covid-19 actualment.

Segons l'última actualització de la situació epidemiològica de les variants a Espanya, la variant BA.1 segueix predominant tot i que ja s'està detectant un creixement de casos de la BA.2, anomenada inicialment sigilosa.

El símptomes de la variant òmicron solen aparèixer al tercer dia a diferència de les variantsdelta o les altres que era als 4, 3 i 5 dies.

tracking