Diari Més

Els zombis lluiten a la Guerra Civil al film 'Malnazidos' de Javier Ruiz Caldera i Alberto de Toro

'Escape Room' escrita per Joel Joan i Hèctor Claramunt salta a la gran pantalla

Una imatge del film 'Malnazidos'.

Els zombis lluiten a la Guerra Civil al film 'Malnazidos' de Javier Ruiz Caldera i Alberto de ToroACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

'Malnazidos', pel·lícula codirigida per Javier Ruiz Caldera i Alberto de Toro, arriba aquest divendres als cinemes. Narra la història d'un grup de combatents de la Guerra Civil espanyola de bàndols contraris i que hauran d'aliar-se per fer front a un adversari comú, els zombis. La producció va donar el tret de sortida a la 53a edició del Festival de Sitges del 2020. Després de quatre temporades d'èxit al teatre, l'obra 'Escape Room' escrita per Joel Joan i Hèctor Claramunt salta a la gran pantalla. El film està protagonitzat pel propi Joel Joan, Paula Vives, Ivan Massegué i Mònica Pérez.

'Malnazidos', pel·lícula codirigida per Javier Ruiz Caldera i Alberto de Toro, explica la història d'un grup de combatents de la Guerra Civil espanyola de bàndols contraris i que hauran d'aliar-se per fer front a un adversari comú, els zombis. Per aconseguir-ho hauran de deixar les seves diferències de banda i el seu odi mutu per evitar convertir-se en un d'ells. La producció va donar el tret de sortida a la 53a edició del Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya de 2020.

La pel·lícula d'acció i aventures, amb tocs de cinema fantàstic, està escrita per Jaime Marqués Olarreaga, Alberto Fernández Arregui i Cristian Conti a partir de la novel·la 'Noche de Difuntos del 38' de Manuel Martín Ferreras. La cinta ha estat rodada en diferents localitzacions de Catalunya.

En declaracions a l'ACN, De Toro explica que més que la premissa de la unió de persones de dos bàndols contraris per enfrontar-se a un enemic comú, els va interessar la idea de Guerra Civil i zombis. En aquest sentit, Ruiz Caldera assenyala que 'Malnazidos' és «una aventura de gènere fantàstic. El tema del conflicte de la Guerra Civil és només un context perquè no és un film sobre la guerra, nosaltres hem volgut anar per un altre costat fent una aventura amb terror i comèdia».

El film està protagonitzat per Miki Esparbé, Aura Garrido, Luis Callejo, Álvaro Cervantes, Jesús Carroza i María Botto. Els acompanyen Manel Llunell, Mouad Ghazouan, Dafnis Balduz i Sergio Torrico. Esparbé es posa en la pell de Jan Lozano, un capità del bàndol franquista. «És un personatge que al principi li ofereixen una missió de creuar territori enemic i quan ho fa és pres pels republicans», diu en declaracions a l'ACN. L'actor apunta que a l'inici de la pel·lícula el personatge té un caire més còmic i que es mou des del sarcasme i l'humor negre perquè «és la seva eina per batallar en la tragèdia de la guerra». A mesura que la història avança el personatge es va enfosquint.

'La peor persona del mundo'

Joachim Trier estrena aquesta setmana 'La peor persona del mundo'. La Julie viu una crisi existencial. Està a punt de fer 30 anys i no sap si la seva vida té algun sentit. Manté una relació sentimental amb l'Aksel, un escriptor que té més èxit que ella i que vol formar una família.

'Cyrano'

'Cyrano' és drama romàntic musical dirigit per Joe Wright que adapta l'obra teatral homònima de l'any 2018. Tots dos, al seu torn, són obres basades en la popular obra 'Cyrano de Bergerac' (1897) d'Edmon Rostand, portada per primera vegada al cinema el 1990 amb la cèlebre interpretació de Gérard Depardieu del personatge principal, ara encarnat per l'actor Peter Dinklage.

'Escape Room: La pel·lícula'

El film 'Escape Room' representa el debut a la direcció cinematogràfica d'Hèctor Claramunt, en una comèdia que situa els quatre protagonistes dins un escape room. Dues parelles hauran de posar a prova la seva amistat i intentar superar proves tant enginyoses com divertides i perilloses. La producció planteja una reflexió sobre com els humans afrontem les situacions límit, el joc de confiança entre una parella i els equilibris entre veritat i mentida.

'Jackass Forever'

Deu anys després, torna a l'acció l'equip de 'The Jackass' amb una quarta pel·lícula dirigida en aquesta ocasió per Jeff Tremaine. No hi falten les bromes pesades, els trucs i proves de la mà d'un grup d'amics.

'El engaño'

Tal com el seu nom indica 'El engaño' explica la història d'un home que pateix un parany per part d'una dona i que haurà de posar-se a treballar intensament per resoldre-ho. La trama se centra en com en Chris, que s'acaba de divorciar i viu en una mansió a la muntanya, coneix una espectacular dona, Sky. En un primer moment sentiran una gran connexió però aviat el protagonista veurà que alguna cosa no encaixa quan la companya de pis de Sky apareix morta. La veritat no trigarà a imposar-se i sabrà que Sky és una estafadora que ho tenia tot preparat. En Chris quedarà atrapat a casa seva juntament amb la seva exdona i la filla. Tots tres hauran de lluitar per sortir amb vida de la mansió. El film està protagonitzat per Cameron Monaghan i Lilly Krug en els papers de Chris i Sky.

'Introduction'

En versió original subtitulada en català arriba el film coreà 'Introduction'. En Youngho navega entre el seu somni, els seus dilemes amorosos i les expectatives dels seus pares. Amb el pare el protagonista hi té una relació distant mentre que la seva mare està inquieta perquè vol que el seu fill se centri en la carrera. Però quan la parella d'en Youngho decideix viatjar a Berlín per estudiar disseny de moda, aquest la visitarà i iniciaran un nou viatge vital. Una oportunitat d'en Youngho per començar de nou.

Movistar+ estrena 'Esto va a doler'

'Esto va a doler', amb Ben Whishaw, arriba a Movistar+ el dilluns 14 de març. Whishaw, guanyador de l'Emmy, el Globus d'Or i el BAFTA per 'Un escándalo muy inglés', encarna a un metge resident i retrata el seu frenètic dia a dia. 'Esto va a doler' és un drama amb dosis d'humor negre de set capítols que adapta les memòries 'bestseller' del metge i guionista Adam Kay.

HBO Max estrena 'La línia roja'

A HBO Max s'estrena la minisèrie 'La línia roja' el dimarts 15 de març. Aquesta és la història d'un policia blanc que dispara per error a un metge afroamericà a Chicago. La vida de tres famílies diferents quedaran interconnectadas a partir d'aquesta tragèdia.

Prime Video estrena 'El desafío: 11M'

'El desafío: 11M' arriba a Prime Video l'11 de març. Aquesta és la segona entrega de la sèrie documental Amazon Original 'El desafío'. La primera temporada va tractar la història d'ETA i ara, 'El desafío: 11M' se centra en els atemptats de Madrid de l'11 de març del 2004 i que va provocar 191 víctimes mortals.

Per altra banda, 'Moto GP Unlimited', s'estrenarà en exclusiva a Prime Video a França, Itàlia, Espanya i a més de 170 països i territoris de tot el món, inclòs el Regne Unit i els EEUU, el pròxim 14 de març. Produïda per THE MEDIAPRO STUDIO en col·laboració amb Dorna, la nova docusèrie comptarà amb 8 episodis de 50 minuts de duració que seguiran a algunes estrelles de la màxima competició de MotoGPTM, tant pilots com directors d'equip de les escuderies més importants.

Netflix estrena 'Érase una vez... pero ya no'

Netflix estrena aquest divendres la sèrie 'Érase una vez...pero ya no' del director i creador Manolo Caro. La sèrie és una comèdia musical que reinventa els contes de fades clàssics. La producció explica la història de dos amants que van ser separats tràgicament i que han de trobar-se en una altra vida per trencar l'encanteri que va caure damunt del poble on viuen. Amb l'arribada de dos turistes es posarà en risc l'única possibilitat que tenien els amants de trencar el malefici.

La mateixa plataforma estrena també aquest divendres la pel·lícula 'El proyecto Adam', dirigida per Shawn Levy i protagonitzada per Ryan Reynolds, Mark Ruffalo, Jennifer Garner, Walker Scobell, Catherine Keener i Zoe Saldana. El film barreja la ciència ficció i el cinema d'aventures i explica la història d'un pilot que viatja en el temps. Quan s'estrella en l'any 2022, coneixerà el seu jo de 12 anys. Tots dos junts començaran una missió per salvar el futur.

Filmin estrena 'Close to me'

Filmin estrena el 15 de març la primera temporada de la sèrie 'Close to me'. La miniserie, basada en la novel·la homònima d'Amanda Reynolds, compta amb Connie Nielsen i Christopher Ecclestone al capdavant del repartiment. Una dona que li sembla tenir-ho tot perd la memòria en un accident i no recorda res del que li ha succeït l'últim any. La protagonista haurà d'investigar i reconstruir el que realment va passar durant la nit de l'accident.

D'altra banda, aquest divendres Filmin estrena la miniserie de dos episodis 'Fabian'. Basada en la novel·la homònima d'Erich Kästner, explica la història de l'amant abandonat a la República de Weimar. En concret, la trama se situa a Berlín, el 1930. Jakob Fabian treballa de dia com a publicista i de nit passeja per la ciutat, un bon dia s'enamora d'una actriu. A mesura que la carrera de l'actriu comença a ser exitosa, les perspectives de futur del protagonista es derrumben.

Disney+ estrena 'Red'

'Red' arriba a Disney+ l'11 de març. Disney i Pixar presenta a Mei Lee, una nena de 13 anys una mica estranya, però segura de si mateixa, que es debat entre ser la filla obedient que la seva mare vol que sigui i el caos de l'adolescència. Està dirigida per la guanyadora de l'Oscar Domee Shi i produïda per Lindsey Collins.

tracking