Diari Més

Aquests són els dos signes primerencs que delaten a la malaltia de Parkinson fins 10 anys abans del diagnòstic

Un estudi ha determinat que aquests es mostren de manera subtil

La investigació liderada per l'IIBB podria obrir el camí a noves teràpies

parkinson, invvestigació, persona gran, anciàIIBB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El diagnòstic de les malalties neurodegeneratives, sovint, no és possible d'establir amb precisió fins que apareixen els primers símptomes greus. Per a llavors, és comú que ja s'hagin produït danys importants en el sistema nerviós del pacient.

Per això, es torna important buscar signes més subtils i primerencs que permetin identificar abans la malaltia i posar en marxa estratègies per a reduir la gravetat de la condició.

Així, un estudi dut a terme per la Universitat Queen Mary de Londres sobre un segment de població particularment divers ha conclòs que la pèrdua d'audició i l'epilèpsia són dues característiques primerenques delParkinson.

Com exposen en el mitjà científicJAMANeurology, han arribat a aquesta troballa analitzant dades obtingudes en els registres d'atenció primària de més d'un milió de persones que vivien en l'est de Londres entre 1990 i 2018.

D'aquesta manera, van trobar que alguns símptomes coneguts associats alParkinsonsovint apareixen entre 5 i 10 anys abans del diagnòstic. No obstant això, també han descobert dos nous senyals primerenques que fins ara no s'havien relacionat amb la malaltia: la pèrdua de l'audició i l'epilèpsia. Aquests descobriments, a més, han pogut ser replicats en la base de dades UKBiobank.

Igualment, subratllen una associació entre patologies com la diabetis de tipus 2 o la hipertensió i la incidència deParkinson.

Una població diversa

Moltes de les recerques que històricament han treballat les malalties neurodegeneratives han tendit a centrar-se en poblacions blanques acomodades, la qual cosa ha portat a una infrarepresentació de les minories ètniques i de persones de nivells socioeconòmics més baixos.

Aquest treball, en canvi, corregeix aquest defecte centrant-se en una zona relativament menys afavorida (com és l'est de Londres) i amb una de les poblacions més ètnicament diverses de la ciutat. de fet, un 80% dels pacients inclosos en l'estudi provenien de llars amb baixos ingressos, i prop d'un 45% pertanyien a minories ètniques.

Sigui com sigui, els autors destaquen el potencial d'aquest coneixement per a millorar el diagnòstic de les persones ambParkinson, ja que permet identificar factors de risc i realitzar associacions primerenques sobre la base de les quals començar a posar en marxa estratègies preventives.

tracking