Diari Més

Retiren del mercat un col·liri per alt risc d'infecció

El producte estava destinat a cura de les lents de contacte i no oferia els nivells adequats de desinfecció

Imatge d'arxiu de l'aplicació d'un col·liri.

Retiren del mercat un col·liri per alt risc d'infeccióFreepik

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agència espanyola del Medicament ha demanat que es retiri del mercat un col·liri per no oferir els nivells adequats de desinfecció. La solució de la marca Hy-Care estava destinada a la cura de les lents de contacte i el seu ús portava a un alt risc d'infecció.

Des de la marca han informat des de la seva pàgina web i han indicat que «la solució única Hy-Care no està disponible actualment. Hem iniciat una retirada voluntària de la solució única per a lents de contacte», ha comunicat la marca en la seva pàgina web. L'empresa ha detallat que s'han retirat els formats de 60 ml, 100 ml, 250 ml, 360 ml i 380 ml d'aquesta solució per als ulls.

Segons ha explicat Hy-Care, les proves de qualitat realitzades per la mateixa marca han determinat que el producte «pot no oferir els nivells adequats de desinfecció, en algunes circumstàncies, enfront d'alts nivells d'un fong en particular».

De la mateixa manera, la marca també ha ratificat que no han rebut queixes ni incidents de l'ús del seu producte, però l'han retirat per precaució.

tracking