Diari Més

L'OMS adverteix d'un augment greu de l'obesitat i el sobrepès a l'Àfrica

L'organització creu que, si la tendència no canvia, un de cada deu nens patiran aquest problema en deu països del continent el 2023

El director general de l'OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus en roda de premsa.

director general, OMS, Tedros Adhanom GhebreyesusEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) va advertir avui que, si les tendències actuals es mantenen, un de cada cinc adults i un de cada deu nens i adolescents de deu països d'Àfrica tindran obesitat a finals de 2023.

«Àfrica s'enfronta a un problema creixent d'obesitat i sobrepès. Això és una bomba de rellotgeria», va assenyalar la directora a Àfrica de l'OMS, la doctoraMatshidisoMoeti.

«Si no es controla, milions de persones, inclosos els nens, corren el risc de tenir una vida més curta», va afegirMoetien un comunicat.

No obstant això, la doctora es va mostrar optimista i va indicar que el continent pot «resoldre aquesta crisi» perquè «moltes de les causes de l'obesitat i el sobrepès sónpreveniblesi reversibles».

En 2019, Àfrica albergava al 24% dels nens menors de cinc anys amb sobrepès de tot el món, fent-los més vulnerables a malalties greus i al coronavirus.

Els hàbits dietètics insalubres, l'absència d'activitat física relacionada amb l'augment de la urbanització o els canvis dels mètodes de transport en algunes regions són importants factors que han afavorit l'increment de l'obesitat en el continent africà, va indicar l'OMS.

Per a combatre aquest escenari, l'OMS va recomanar regulacions governamentals que imposin límits en el contingut de sucre dels aliments, més imposats per a les begudes ensucrades, promoure una alimentació més sana entre els joves, construir instal·lacions recreatives i reforçar els serveis de salut pública.

Enguany, l'OMS ha anunciat que treballarà amb els 10 països d'Àfrica més afectats per l'obesitat per a posar en marxa iniciatives que redueixin la magnitud d'aquest problema.

En 2016, el 39% de les persones adultes de 18 o més anys de tot el món tenien sobrepès i el 13% eren obeses, segons l'OMS.

L'obesitat i el sobrepès augmenten el risc de patir malalties cardiovasculars, diabetis i trastorns musculars i en els ossos, així com alguns tipus de càncer.

tracking