Diari Més

La producció catalana 'Competencia oficial' i la pel·lícula 'Tros' arriben aquest divendres al cinema

'El Padrino' torna a la gran pantalla per celebrar els 50 anys de la seva estrena

Els protagonistes de 'Competencia oficial'.

La producció catalana 'Competencia oficial' i la pel·lícula 'Tros' arriben aquest divendres al cinemaManolo Pavon

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

'Competencia oficial', dirigida per Mariano Cohn i Gastón Duprat i produïda per The Mediapro Studio, arribarà aquest divendres a les sales de cinema amb Penélope Cruz, Antonio Banderas i Óscar Martínez com a protagonistes. Una setmana en la qual també s'estrena 'Tros', pel·lícula protagonitzada pels actors catalans Pep Cruz i Roger Casamajor. El film, nominat com a millor pel·lícula als Premis Gaudí, aborda la problemàtica dels robatoris en masies de la Catalunya rural. Per celebrar el 50è aniversari d''El padrino', de Francis Ford Coppola, la pel·lícula tindrà una estrena limitada en cinemes el 25 de febrer amb una versió restaurada de la primer part de la saga dels Corleone.

'Competencia oficial', dirigida per Mariano Cohn i Gastón Duprat, arribarà a les sales de cinema aquest divendres. El film està produït per The Mediapro Studio i protagonitzat per Penélope Cruz, Antonio Banderas i Óscar Martínez. 'Competencia oficial', que inclou al seu repartiment José Luis Gómez, Nagore Aramburu, Irene Escolar, Manolo Solo i Pilar Castro, és la tercera pel·lícula que The Mediapro Studio produeix amb els directors argentins Cohn i Duprat després de 'Mi obra maestra' i '4x4'.

En busca de transcendència i prestigi social, un empresari multimilionari decideix fer una pel·lícula que deixi empremta. Per a això, contracta els millors: un equip estel·lar format per la celebèrrima cineasta Lola Cuevas (Penélope Cruz) i dos reconeguts actors, amb un enorme talent però amb un ego encara més gran: l'actor de Hollywood Félix Rivero (Antonio Banderas) i l'actor radical de teatre Iván Torres (Óscar Martínez). Tots dos són llegendes, però no exactament els millors amics. A través d'una sèrie de proves cada vegada més excèntriques establertes per Lola, Félix i Iván han d'enfrontar-se no només entre ells, sinó també amb els seus propis llegats.

'Tros'

S'estrena aquesta setmana la pel·lícula 'Tros', cinta protagonitzada pels actors catalans Pep Cruz i Roger Casamajor. El film, nominat com a millor pel·lícula als Premis Gaudí, aborda la problemàtica dels robatoris en masies de la Catalunya rural. 'Tros' és el debut del director Pau Calpe i és l'adaptació de la novel.la homònima escrita per Rafael Vallbona, premi XXV Ferran Canyameres de Novel.la de 2016. Es va rodar a finals de 2020 a localitzacions naturals de les poblacions d'Alcanó i Sarroca de Lleida, al Segrià. I ha comptat amb un càsting integrat per actors locals, molts d'ells no professionals.

El Joan, un pagès malcarat cansat de patir robatoris al mas, decideix sumar-se a la ronda nocturna de pagesos que vigila les terres: els sometents. Als veïns que patrullen no els fa gens de gràcia que Joan els acompanyi: des que la seva dona va morir, el vell ha perdut el cap. Però l'accepten en veure que l'acompanya el seu fill Pepe, que ha tornat de la ciutat. Durant la ronda, Joan i Pepe topen amb un lladregot al tros.

'La medium'

Arriba als cinemes 'La medium', que va formar part de l'últim Festival de Sitges. A 'La medium', un equip documental indaga sobre el món del xamanisme al nord de Tailàndia, on descobreix una noia amb uns comportaments estranys que semblen tenir origen en el llinatge dels xamans. La cinta s'endinsa en l'herència d'una xaman de la regió d'Isan, en un exercici que combina terror i tradició, i que està produït pel coreà Na Hong-jin.

'Ainbo: La guerrera de l'Amazones'

S'estrena en català aquesta setmana 'Ainbo: La guerrera de l'Amazones', dirigida per Jose Zelada i Richard Claus. Un film d'animació protagonitzat per la petita Ainbo, que viu a la selva amazònica. Un dia emprèn una aventura per salvar el seu poble del poder destructor de l'home blanc. L'acompanyaran els seus dos guies espirituals: un armadillo i un tapir.

'Super... ¿Quién?'

Arriba als cinemes la francesa 'Super... ¿Quién?', dirigida per Philippe Lacheau. El Cedric, interpretat pel mateix Philippe Lacheau, intenta guanyar-se la vida com actor, però sembla que estigui destinat al fracàs. Li arriba un paper protagonista en un film de superherois: ha de donar vida a Badman. Un dia el Cedric se'n va del rodatge sense treure's la roba de superheroi i té un accident de tràfic. Es desperta amb amnèsia convençut que és un superheroi i que té una missió.

'Las ilusiones perdidas'

Dirigida per Xavier Giannoli, la pel·lícula es basa en el popular llibre d'Honoré de Balzac. Ambientada al segle XIX, el Lucien, un jove francès, somia amb forjar el seu destí com a poeta. Per això, abandona el seu lloc natal i se'n va a París amb l'ajuda del seu mecenes.

'El Padrino. 50 aniversario'

Per celebrar el 50è aniversari d''El padrino', de Francis Ford Coppola, Paramount Pictures va anunciar que la pel·lícula tindria una estrena limitada en cinemes el 25 de febrer amb una versió restaurada de la primer part de la saga dels Corleone.

'El triunfo'

'El Tiunfo' dirigida per Emmanuel Courcol explica la història d'un actor (Kad Meran) que dirigeix un taller de teatre en un centre penitenciari. La iniciativa reuneix un insòlit grup d'interns que representen l'obra 'Tot esperant a Godot' de Samuel Beckett. Després de rebre l'autorització de la presó per fer una gira de l'obra fora del centre, al protagonista se li plantejarà una ocasió de prosperar. La gira de l'obra és tot un èxit i entre representació i representarà es forjarà una relació única entre l'actor i els interns. Però tota història té el seu final i arribarà el moment de l'última representació en un teatre de París.

'Gran libertad'

També amb la temàtica carcerària, les sales de cinema estrenen aquest divendres la 'Gran libertad'. La cinta de Sebastian Meise se situa en l'Alemanya de la postguerra i explica la història d'en Hans, un home empresonat consecutivament per ser homosexual. El protagonista veurà el seu desig de llibertat sistemàticament destruït i l'única relació estable que podrà establir és amb el seu company de cel·la. En Viktor, però, és un assassí convicte i no serà gens fàcil establir-hi contacte. El que comença amb un rebuig frontal inicial poc a poc s'anirà convertint en amor.

'Un pequeño mundo'

Reconeguda i nominada en diferents festivals com Cannes 2021 o el Festival de Sant Sebastià, 'Un pequeño mundo' de Laura Wandel se centra en l'univers escolar i en l'assetjament dels més petits. La història se centra en la Nora, una nena que comença la primària i descobreix l'assetjament que pateix el seu germà. La protagonista tindrà grans dilemes per saber com actuar. Haurà de decidir si fer cas al seu pare que l'anima a actuar, la necessitat d'integrar-se a l'escola i la demanda del seu germà que li reclama que se'n mantingui al marge. El repartiment de la pel·lícula belga compta amb Günter Duret, Léna Girard Voss, Karim Leklou, Thao Maerten, Maya Vanderbeque i Laura Verlinden.

'La vuelta al mundo en 80 días', nova sèrie a Movistar+

Movistar+ estrena el 24 de febrer una nova adaptació del clàssic de Julio Verne en format de sèrie. Al doble episodi d'aquest dijous li seguiran una nova entrega setmanal. L'endemà, 25 de febrer, la plataforma incorpora la segona temporada de la seva sèrie original 'Nasdrovia' (amb Leonor Watling i Hugo Silva), i el dia 28, estrena la sèrie 'Super Pumped: The Battle for Uber', la primera temporada de la qual ('Showtime') està basada en el 'best seller' de Mike Isaac, 'La batalla por Uber: una ambición desenfrendada'

ATRESplayer presenta 'La edad de la ira'

La plataforma de VOD del grup de comunicació presenta la nova sèrie 'La edad de la ira', produïda en col·laboració amb Mediapro. La sèrie protagonitzada per quatre joves actors (Manu Ríos, Amaia Aberasturi, Daniel Ibáñez i Carlos Alcaide) aborda les complexitats socials i personals que afecten l'adolescència actual. La ficció arrenca amb el brutal assassinat d'un home a mans del seu fill Marcos, un adolescent sense problemes aparents. La sèrie s'estrena el dia 27 de febrer, i consta per ara de quatre episodis.

La minisèrie 'Operación marea Negra', a Amazon Prime Video

Daniel Calparsoro, Oskar Santos, João Maia dirigeixen la minisèrie 'Operación Marea Negra', que s'esrena a Amazon Prime Video aquest proper 25 de febrer. Està protagonitzada per Álex González i un elenc d'actors estatals i internacionals, i s'inspira en la història real del primer narco submarí interceptat a Europa amb tres tones de cocaïna després de travessar l'Atlàntic. És una sèrie produïda per Ficción Producciones en coproducció amb les televisions de la Forta, entre elles TV3, que també l'emetrà a la tardor.

Documental sobre l'11M a Netflix

Netflix estrena aquest dimecres el documental '11M. Terror en Madrid'. Supervivents i experts analitzen l'atemptat terrorista de Madrid de l'11 de març del 2004, des de la crisi política que va desencadenar fins a la investigació sobre els autors. El dia 25 s'estrenarà 'Vikingos: Valhalla', sèrie que viatja a principis el segle XI per narrar les aventures de víkings històrics com Leif Eriksson, Freydis Eriksdotter o Harald Sigurdsson. El mateix dia arriba a la plataforma 'Tribunal de menores': una jutgessa implacable combina la seva aversió cap als joves delinqüents amb les sòlides conviccions jurídiques mentre aborda casos complexos al tribunal de menors.

'Germinal', feta sèrie, a Filmin

Filmin estrena aquest dimecres una adaptació cinematogràfica de la famosa novel·la d'Émile Zola 'Germinal'. Ambientada en una vaga de miniers del carbó del nord de França en la dècada de 1860, la versió seriada de l'obra porta a la pantalla la passió, el patiment, la rebel·lia i la solidaritat dels treballadors. La plataforma també estrena, l'1 de març, 'Countrymen', una de les sèries de la temporada a Noruega.

Disney+ estrena 'En la tormenta'

Disney+ estrena el proper 25 de febrer en exclusiva 'En la tormenta', un thriller de 20th Century Studios protagonitzat per Havana Rose Liu, que debuta a la gran pantalla com una jove que viatja per una emergència familiar. En quedar atrapada per una tormenta de neu en una àrea de descans de l'autopista descobreix que hi ha una nena segrestada en una furgoneta.

tracking