Diari Més

Una nova tecnologia permet mesurar la salut auditiva des dels auriculars

Més de 1.100 milions de persones estan en risc de patir pèrdues auditives discapacitants derivat d'un ús inadequat d'auriculars

Un noi amb auriculars

Una nova tecnologia permet mesurar la salut auditiva des dels auricularsPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una empresa nascuda de les aules de la Universitat Politècnica de València (UPV) ha creat una innovadora tecnologia que mesura la salut auditiva, ja que és capaç d'equalitzar el so dels auriculars de forma personalitzada i evita així als seus usuaris possibles riscos derivats d'un excés de volum.

HealthEar es compon d'un sensor que els fabricants d'auriculars i audiòfons podran adquirir per a implementar-lo en els seus productes i oferir així la possibilitat als seus clients de fer un ús responsable d'aquesta mena de dispositius electrònics, augmentant l'experiència d'usuari.

Més de 1.100 milions de persones estan en risc de patir pèrdues auditives discapacitants derivat d'un ús inadequat d'auriculars, segons han informat a EFE fonts de la institució acadèmica.

El sensor dissenyat emet tons sonors i recull els seus ressons «mitjançant una tècnica similar a les timpanometries o audiometries utilitzades en la pràctica clínica habitual», explica Javier Silva, director executiu i cofundador d'aquesta empresa, Sensoria Biocare.

Després de captar aquests ressons, el dispositiu fa una sèrie d'anàlisi mitjançant els quals es caracteritza com viatja el so a través de les oïdes de l'usuari.

«Obtenir valors específics de cada usuari ens permet realitzar un ajust personalitzat del so a manera d'equalitzador perquè l'usuari obtingui el major benefici sense perjudicar la seva salut auditiva», apunta Silva.

A més d'aquesta equalització personalitzada, «mitjançant l'anàlisi d'aquests valors i al costat d'un històric del mateix usuari, som capaços d'avaluar l'existència d'una transmissió anormal, que pot suposar en un major risc per a l'usuari», afegeix.

L'ús d'auriculars és una de les causes principals al risc que presenta la humanitat d'enfrontar-se a pèrdues auditives discapacitantes.

Així ho indica l'Organització Mundial de la Salut (OMS) en el seu últim estudi de 2021, on indica que un total de 2.500 milions de persones sofriran una pèrdua auditiva per a l'any 2050 i 700 milions d'elles necessitaran algun tipus de rehabilitació.

Sensoria Biocare S.L. ha estat creada per quatre titulats del màster en Enginyeria Biomèdica de la UPV que van decidir fer front a aquest repte i van ser guardonats en un concurs internacional de disseny electrònic.

«Avui dia existeixen molts dispositius que et fan un seguiment de la teva salut, com les polseres d'activitat. Nosaltres volem liderar la transmissió del camp del monitoratge de la salut als usuaris d'auriculars, 'wearable' més venut en tot el planeta», explica Silva.

tracking