Diari Més

Retiren un medicament del mercat europeu per risc de mort

La EMA adverteix dels greus riscos en els seus pacients

Els medicaments retirats

Retiren un medicament del mercat europeu per risc de mortPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agència Europea del Medicament recomana suspendre la comercialització dels medicaments amb hidroxietil-midó a la Unió Europea. L'entitat adverteix que els pacients tractats poden patir greus danys renals i, fins i tot, la mort en les persones molt malaltes o que tinguin el ronyó afectat.

En 2013 es van revisar les solucions per a perfusió d'aquests medicaments en dos procediments. També es van realitzar «una sèrie de restriccions i mesures per a minimitzar el risc de mal renal i mort en uns certs pacients (malalts crítics, amb cremades o sèpsies, és a dir, una malaltia bacteriana) es van posar en marxa en aquest moment», detalla la EMA. El 2018 es van afegir més restriccions, però, segons el comitè «no han garantit de forma prou segura».

Hidroxietil-midó és un «expansor plasmàtic col·loidal, indicat per a tractament de la hipovolèmia causada per hemorràgia aguda quan el tractament sol amb cristal·loides no es consideri suficient», segons detalla l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris. Aquest medicament s'empra aquells pacients que han perdut sang després d'una lesió o cirurgia.

tracking