Diari Més

Xarxes Socials

Polèmica en xarxes per l'elecció de Chanel com a representant en Eurovisió

Crítiques al jurat tècnic per la seva elecció que condiciona el vot popular

Chanel s'imposa a Rigoberta Bandini i Tanxugueiras i representarà Espanya a Eurovisió

Polèmica en xarxes per l'elecció de Chanel com a representant en Eurovisió3/24

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'elecció de Chanel i la seva cançó «SloMo» per a representar a Espanya a Eurovisió 2022 ha despertat la polèmica en les xarxes socials, on personalitats de tots els àmbits han deixat patents les seves queixes al sistema de votació.

«Senyorets del jurat no sabeu l'oportunitat que acabem de perdre per la vostra culpa», ha criticat a Twitter l'atleta gallega Ana Peleteiro, medalla de bronze en triple salt en els Jocs Olímpics de Tòquio.

I és que va ser definitiu el vot del jurat, que ha atorgat la seva major puntuació a Chanel, 5 més que a Rigoberta Bandini -que partia com a favorita-, i a 6 de Tanxugueiras i «Terra», creditores del màxim televoto i el demoscópico.

«Cs demanant que en les pròximes eleccions es voti com al Benidorm Fest», resava un tuit del portaveu d'ERC en el Congrés, Gabriel Rufián. «El jurat del Benidorm Fest és com el Consell General del Poder Judicial», indicava el portaveu d'Unides-Podemos, Pablo Echenique.

Periodistes de TVE també han criticat el sistema d'elecció del Benidorm Fest. Un d'ells, Xabier Fortes, escrivia: «Tanxugueiras arrasa en les dues votacions del públic i del jurat popular del Benidorm Fest però no va a Eurovisió per la decisió del jurat tècnic. Quina tristesa, quina immensa ràbia».

I la també periodista Paloma del Río indicava: «Jurado Demoscópic: 350 persones. Jurat popular: ni se sap el nombre de trucades. Jurat Tècnic: 5 persones. I aquestes 5 persones condicionen el que els altres dos jurats han decidit. El festival que «ells» volen».

Des de l'àmbit de la cultura són nombroses les crítiques, com la de l'escriptor Manuel Rivas: «El vot popular va ser per a «Terra» de Tanxugueiras. Manipulació e vergoña».

«Quina desconnexió amb la gent», lamentava el cantant gallec Iván Ferreiro després de conèixer-se la decisió del jurat.

El guionista i escriptor Javier Giner escrivia: «Quina mandra enviar la mateixa actuació que veiem 800 vegades a Eurovisió cada any. I això no va contra Chanel, que és una artistassa i s'ho ha currat com ningú. Va contra un jurat de supòsats experts que no saben valorar el diferent i l'especial».

«Eurovisió per al poble, però sense el poble», deia el també guionista i actor Manuel Burque.

Per part seva, l'actor José Corbacho publicava una imatge en la qual es podia llegir «Emosido Engañados».

La còmica Ana Morgade assegurava «Chanel és encantadora i canta i balla com una deessa. Però el jurat li ha fet un mal servei, perquè l'ha convertit en una forçosa candidata impopular». «Estàs més perduda que el jurat del Benidorm Fest és la meva frase resum del 2022».

tracking