Diari Més

Per què ja no s'administren dosis d'AstraZeneca?

Aquesta vacuna ja no s'administra ni a Espanya ni a la resta de la Unió Europea

Una de las sedes de la farmaceútica AstraZeneca en EEUU.

Oxford frena les proves en menors de la seva vacuna desenvolupada amb AstraZenecaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vacunació a Espanya i en altres països ha avançat enormement durant l'any 2021, continuant durant el 2022, quan ja s'ha vacunat a diversos grups de població amb la tercera dosi.

En total, s'han administrat a Espanya gairebé 89 milions de vacunes, la majoria d'elles dePfizer, seguides de les de les vacunes de Moderna. Per tant, lluny queden els números de les vacunes deAstraZeneca, que ja no s'administren al nostre país ni en tota la Unió Europea.

Encara que molts ciutadans poden pensar que la interrupció del subministrament deAstraZenecaestà relacionat amb alguns problemes de salut que va arribar a causar a una certa part de la població, com els casos de trombosis que van fer detenir la vacunació durant un temps, no és així.

El motiu pel qual no s'administren dosi deAstraZeneca

De fet, la fi deAstraZenecaes va donar per l'incompliment de contracte per part de la farmacèutica, que al principi es va comprometre a lliurar 120 milions de dosis als estats membres de la Unió Europea durant els tres primers mesos de 2021, però solament es van rebre 30 milions.

La xifra total de vacunes que havia de lliurarAstraZenecaa la UE era de 300 milions, una xifra que es va aconseguir molt més tard dels acords, per la qual cosa, en el cas d'Espanya, el mes de juliol de 2021 ja es va decidir que no era necessari fer ús d'aquesta vacuna.

Concretament, va anar en aquest mes d'estiu quan Sanitat va informar que les comunitats autònomes ja tenien vacunes deAstraZenecasuficients per a completar la pauta de les persones d'entre 60 i 69 anys, que eren les que havien rebut la primera dosi d'aquesta vacuna.

Per tant, el veritable motiu pel qual ja no se subministren les vacunes deAstraZenecaés per l'incompliment del contracte.

tracking