Diari Més

L'OMS demana prioritzar la investigació de BA.2, la variant sigil·losa de l'òmicron

L'organisme vol determinar la seva capacitat d'escapar de les defenses i la seva virulència

L'estudi ha comptat amb la participació de 127 pacients de la primera onada de la pandèmia.

covid-19, covid, coronavirus, pandèmia, PCR, sanitaris, testEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha recomanat posar l'accent a investigar la versióBA.2 de la variantòmicron, que s'està propagant ràpidament en el món i de la qual es desconeix l'impacte que podria tenir en l'evolució de la pandèmia de covid-19.

Les evidències científiques reunides entorn deòmicrones basen principalment en el subllinatgeBA.1, però s'ha observat en els últims dies la presència cada vegada més important del subllinatgeBA.2, «que difereix del primer en algunes mutacions, inclosa la proteïna espigola», segons es reconeix en una actualització que ha realitzat l'OMS de la secció del seu lloc web dedicada a informar del seguiment de les diferents variants del coronavirus.

D'acord amb l'organització, la comunitat científica hauria de prioritzar les recerques sobre les característiques delBA.2 per a determinar la seva capacitat d'escapar a les defenses immunològiques i la seva virulència, i això de manera independent al subllinatgeBA.1 per a poder comparar-los.

La variantòmicronoriginal, que ha demostrat ser altament contagiosa i s'ha convertit en la dominant en el món, és responsable en les últimes setmanes de l'augment vertiginós de casos de covid-19 en el món, encara que la mortalitat es manté estable.

L'alarma entorn delBA.2 es va encendre després de detectar-se que la seva presència augmentava ràpidament al Regne Unit, l'Índia i Dinamarca.

Fins a descobrir-se aquest canvi, fins al 97% de casos decovidcausats peròmicroncorresponien al subllinatgeBA.1.

Fonts científiques han indicat que en una minoria de casos els test de diagnòstic, inclosos els dePCR, no detectarien la seqüenciació genètica deòmicron, inclòs el cas de la seva versióBA.2, per la qual cosa alguns la diuen la «variant sigil·losa».
tracking