Diari Més

L'òmicron sobreviu més temps que altres variants sobre el plàstic i la pell

Aquesta major estabilitat podria explicar la ràpida expansió de la variant  

Amèrica concentra 6,7 milions d'infeccions.

Les morts per coronavirus al món ascendeixen a 569.000Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un estudi de la Universitat de la Prefectura de Kyoto, al Japó, ha conclòs que la variantòmicronés capaç de sobreviure més temps sobre el plàstic i sobre la pell que altres variants del SARS-CoV-2, la qual cosa podria contribuir a explicar la ràpida expansió de la variant.

Tal com expliquen en els resultats, publicats en el mitjà especialitzatbioRxiv, els autors del treball van aplicar diferents variants decovida superfícies de plàstic i a pell humana (extreta d'autòpsies) i van mesurar el temps de supervivència de cada variant, considerant que el virus sobrevivia mentre pogués ser detectat.

Una explicació per a l'expansió de l'òmicron

Amb aquest enfocament, van arribar a la conclusió que l'òmicronté l'estabilitat ambiental més alta d'entre les variants que són motiu de preocupació, la qual cosa suggereix que aquesta estabilitat podria ser també un dels factors que han propiciat que la variantòmicronreemplaci a la delta i s'estengui tan ràpid.

Sobre el plàstic, les mostres deòmicronvan durar, de mitjana, 193,5 hores, una mica més de 8 dies. En comparació, la resta de temps de supervivència en plàstic van ser 56 hores per al cep original, 191,3 per a l'alfa, 156,6 per a la beta, 59,3 per a la gamma i 114 per a la delta.

En la pell, les mostres d'òmicronvan sobreviure de mitjana 21,1 hores. La versió original sobrevivia 6,6 hores, l'alfa 19,6, la beta 19,1, la gamma 11 i la delta 16,8.

A més, els investigadors van trobar que les variants tenien una resistència a l'etanol una mica major que el cep original, si bé totes elles es desactivaven després d'estar exposades durant 15 segons als gels desinfectants basats en alcohol.

Per això, recomanen que el control actual de la infecció inclogui important èmfasi en les mesures de neteja de mans emprant desinfectants, com ja ha estat habitual durant la pandèmia.

tracking