Diari Més

Cinema

Disney prepara una versió de 'Blancaneu' en acció real i estudia eliminar-ne els 7 nans

L'actor Peter Dinklage (Tyrion Lannister a 'Joc de trons') va criticar que la multinacional perpetuï estereotips contra persones amb nanisme i Disney ja ha respost

Una imatge de la pel·lícula.

Disney prepara una versió de 'Blancaneu' en acció real i estudia eliminar-ne els 7 nans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La versió de 'Blancaneu i els set nans' en acció real que està preparant Disney es podria quedar sense els set nans. La multinacional ha assegurat en un comunicat que «donarà un enfocament diferent» a la pel·lícula per evitar caure en estereotips negatius respecte als nans. Aquest missatge arriba després d'unes declaracions de l'actor Peter Dinklage, conegut per interpretar Tyron Lannister a 'Joc de trons'.

Dinklage es va mostrar molt contundent carregant contra la multinacional per continuar perpetuant estereotips contra les persones amb nanisme. Considerava «hipòcrita» el fet d'escollir una actriu llatina, Rachel Zegler, com a Blancaneu, però continuar amb els personatges dels set nans. Això perquè a la pel·lícula original, del 1937, els nans tenien trets físics molt exagerats i se'ls caracteritzava com a miners rudimentaris.

Dinklage en parlava al podcast nord-americà 'WTF': «Estan molt orgullosos de triar una actriu llatina com a Blancaneu, però continua sent Blancaneu i els set nans. Feu una passa enrere i mireu què esteu fent, no té cap sentit. Sou progressistes per una banda, però continueu explicant una història estranya amb set nans que viuen junts en una cova. Què estem fent? No hem avançat gens».

Disney ha respost ràpidament a Dinklage i ha assegurat que, des que van començar a preparar la pel·lícula, ja tenien previstreimaginar els personatges dels set nans.De fet, diuen que han contactat amb persones del col·lectiu per ser al més respectuosos possible.

Segons ha publicat el mitjà 'The Wrap', l'empresa també tindria sobre la taula l'opció desubstituir els nans per animalsi deixar el títol de la pel·lícula només en 'Blancaneu'.

tracking