Diari Més

Quan perd la covid la seva efectivitat per contagiar?

Un estudi ha demostrat el moment exacte que el virus perd la seva potència

Una dona amb els ulls tancats mentre li extreuen una mostra de PCR.

Salut xifra en 123.406 les baixes obertes per covid i unifica en el mateix tràmit la gestió de l'altaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des que comencés la pandèmia per lacovid, són moltes les recerques que han tractat d'analitzar com es contagia aquest virus, quina és la seva efectivitat i com són els seus efectes en les persones.

Així, un nou estudi dut a terme per diversos científics de la Universitat deBristolha demostrat que el coronavirus perd el 90% de la seva capacitat d'infecció als 20 minuts de transmetre's per l'aire, donant-se la major caiguda als 5 minuts, com expliquen en el propi estudi.

«En totes les condicions mesurades, la majoria del SARS-CoV-2 s'inactiva en 10 minuts deaerosolización», indiquen els estudiosos, encara que també assenyalen que «es requereix més recerca per a determinar per quant temps persisteix la resta» i, sobretot, «com pot dependre això de la càrrega viral de l'aerosol».

La recerca, publicada enMedrxivsta, demostra que la inefectivitat del virus es dona perquè les partícules virals no sobreviuen fora de condicions humides i riques en diòxid de carboni, unes condicions que sí que es donen en els pulmons.

Per a això, els investigadors van usar un mètode de simulació per a saber què és el que succeeix amb els aerosols quan són exhalats, mesurant la seva temperatura, la humitat i els raigs UV als quals les gotetes carregades quedaven exposades, com recullen enBusinessInsider.

Per tant, segons un dels autors principals de l'estudi, «el major risc d'exposició és quan s'està prop d'algú», la qual cosa fa que prengui major importància l'ús de les mascaretes i el manteniment de la distància social.

tracking