Diari Més

Per què òmicron multiplica les reinfeccions?

El 19 de gener s'han detectat 99.319 reinfeccions a Espanya              

Una infermera extraient una mostra per fer una prova PCR a una turista.

Per què òmicron multiplica les reinfeccions?ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb la variant òmicron, el nombre de reinfeccions s'ha multiplicat per 7,5. Segons un informe del 19 de gener de l'Instituto de Salud Carlos III (ISCIII) s'han reportat un total de 99.319 reinfeccions. Ara bé, cal destacar que aquestes, generalment, es donen de manera més lleu, ja que la immunitat adquirida prèviament protegeix de quadres clínics greus i de la mort.

Segons el catedràtic en Microbiologia de la Universitat Complutense de Madrid (UCM) Víctor Jiménez Cid, «ara estan circulant variants que han fet un salt important en quant a la seva càrrega antigènica. Han acumulat un munt de mutacions a l'espícula, que és l'antigen dominant, i això produeix evasió de la resposta immunitària, és a dir, els anticossos que es van generar davant de la variant alfa o delta ja no són tan eficaços neutralitzant òmicron».

És per això que si «has passat la covid amb una variant determinada i comença a circular una variant significativament diferent, pots reinfectar-te», explica Jiménez. El catedràtic també destaca que «haver passat una variant del SARS-CoV-2 ja et deixa un cert nivell de protecció cel·lular, per això les reinfeccions solen ser lleus».

tracking