Diari Més

Societat

La Seguretat Social analitzarà la nocturnitat per jubilar-se abans sense penalitzacions

«N​o es planteja en absolut una retallada de les pensions», ha subratllat Escrivá

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luís Escrivà, en una imatge d'arxiu.

Escrivá pacta amb els sindicats augmentar les cotitzacions un 0,6% per garantir les pensionsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d'Inclusió i Seguretat Social, José Luis Escrivá, ha assenyalat que, en el marc del grup de treball creat perveure quines professions poden accedir a la jubilació anticipada sense coeficients reductors a causa de la seva especial penúria, es podrà analitzar l'impacte de la nocturnitat.

En una trobada a20Minutosaquest dimecres, Escrivá ha explicat, qüestionat per alguns lectors, que en l'acord de juliol amb els agents socials es va decidir posar en marxa aquest grup de treball i que esperen abordar «molt aviat» aquest tema.

L'objectiu, ha dit, és analitzar quines professions poden accedir a la jubilació anticipada sense coeficients reductors a causa de la seva especial penúria «a partir d'elements objectius».

«El Govern ja està treballant al costat dels interlocutors socials en aquesta qüestió. Un dels punts que es podran analitzar serà el que esmentes, l'impacte de la nocturnitat», ha respost Escrivá.

El ministre també ha recordat, qüestionat pel període de còmput de les pensions, que està previst portar enguany a la taula de diàleg social «l'adequació del període de còmput de la pensió, actualment en 25 anys, a les noves realitats laborals».

«No es planteja en absolut una retallada de les pensions», ha subratllat Escrivá.

«Aquestes mesures encara no s'han abordat en el diàleg social, però es farà pròximament, i haurem de debatre sobre la possibilitat d'augmentar el període de còmput, de triar els millors anys de la vida laboral o cobrir les llacunes, entre altres aspectes. Però insisteixo que no es tracta de reduir les pensions, sinó de tenir en compte realitats que l'actual sistema no protegeix», ha argumentat.

tracking