Diari Més

Els aforaments a esdeveniments esportius exteriors es mantenen al 75% i a interiors al 50%

No hi ha hagut novetats en la durada de les quarantenes, que es manté en set dies

Les graderies del Nou Estadi trigaran a tornar a tenir públic.

Un Nou Estadi sense públicGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell Interterritorial de Salut ha acordat aquest dimecres mantenir les limitacions d'aforaments als esdeveniments esportius, un 75% en exteriors i un 50% en interiors. No hi ha hagut novetats en la durada de les quarantenes, que es manté en set dies, o sobre la quarta dosi, exclusiva fins ara per a immunodeprimits. La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha reiterat que cal estudiar un nou sistema de vigilància de la pandèmia, «mai abans que acabi la sisena onada», atès que la situació epidemiològica «ha canviat». En aquest sentit ha posat de manifest que la sisena onada septuplica els contagis que hi va haver a la tercera, però en canvi, les hospitalitzacions i ingressos a l'UCI es mantenen en les xifres que hi va haver aleshores.

Darias també ha explicat que en el benentès que l'Agència Europea del Medicament pot autoritzar aquest dijous l'ús de l'antiviral de Pfizer, Espanya negocia de manera bilateral amb la companyia la compra de 344.000 dosis. La xifra, ja anunciada, és paral·lela a la compra conjunta del producte que farà la Unió Europea, una compra que «encara no s'ha produït i pot ser que es demori», segons ha admès la ministra. Pel que fa al perfil de les persones que rebran el medicament, són pacients amb infeccions lleus que poden derivar a greus.

Finalment, la ministra ha celebrat «l'esforç» que estan fent les Comunitats Autònomes pel que fa a la vacunació infantil, per bé que ha admès que és «el moment en què hi ha més variabilitat» entre territoris pel que fa a percentatge de població d'entre 5 i 11 anys vacunada. Algunes Autonomies estan al 80%, i d'altres al 30%. En aquest escenari, Darias ha fet una crida a seguir vacunant.

tracking