Diari Més

Societat

Dico, un gos que va desaparèixer fa set anys, torna amb la seva família

L'animal estava molt envellit

Imatge

Dico, un gos que va desaparèixer fa set anys, ha retornat amb la seva família

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«La boja dels gossos», com ella mateixa diu, acaba de completar aquesta setmana una petita gran missió sobre gossos amb la qual ha aconseguit retornar a Dico, un pastor alemany de vuit anys, a la família del seu amo, que va morir amb la tristesa d'haver perdut a la seva mascota l'any 2015.

Les imatges d'aquest singular rescat amb final feliç acumulen ja centenars de milers de visualitzacions a través de les xarxes socials, on Pepa Tenorio va compartir la seva particular gesta, que se suma a moltes altres que aquesta animalista va emprendre fa tres lustres.

Aquesta veïna de Deifontes (Granada) relata, visiblement emocionada, al vídeo que s'ha fet viral que aquest passat dilluns, quan anava amb la seva parella -Antonio-, al seu cotxe per la carretera que uneix aquesta localitat amb la de Iznalloz, es van creuar amb un gos abandonat.

Encara que a les imatges no es pot apreciar bé l'estat en què es trobava el gos, va comprovar que estava molt envellit i pràcticament «als ossos».

«Com el maleter del meu cotxe és una botiga d'animals errant porto, a més de menjar per intentar atreure els animals, un lector de microxips, li vaig passar i vaig comprovar que en tenia», relata Pepa, qui immediatament després es va posar en contacte amb la seva veterinària de confiança.

Aquesta última, després de fer les corresponents comprovacions, va confirmar que el pastor alemany apareixia registrat com perdut des del 2015, per la qual cosa va contactar amb el seu amo, qui al seu torn va trucar per telèfon a l'hàbil rescatadora.

«El noi estava plorant perquè portaven set anys buscant-lo. Dico era del seu pare, que va morir poc després de la desaparició -creuen que li van robar- amb la pena de no haver pogut trobar-lo», ha continuat.

Va acordar un lloc per tornar el gos a aquesta família del poble d'Albolote: «Va ser molt emocionant. Al final és com si li haguéssim tornat a un trosset del seu pare», ha afegit.

La Pepa, que combina la seva feina en una gasolinera amb el seu activisme a favor dels animals, confia que aquesta història serveixi per conscienciar als amos sobre la necessitat de col·locar xips a les seves mascotes.

Tal com expliquen des del Registre Andalús d'Identificació Animal, dependent del Consell de Col·legis Oficials de Veterinaris, els microxips són un element inert i la seva implantació, que és totalment innòcua, es fa mitjançant un aplicador estèril que, en ser indolora, no requereix sedació de l'animal.

La gran heroïna, que porta mitja vida rescatant animals dels carrers i que ha arribat a tenir adoptats fins una trentena de gossos, espera també que la història de Dico hagi servit una vegada més per a donar veu als qui no la tenen.

tracking